SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
HERRAR A
IBF Backadalen H2 - Stenungsunds IBK H2
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 26 november, 18:30
Plats:Lundbystrand 1
Serie:Herrar Div. 2   Tabell >>
Samling:17:30
Herrarna förlorade toppmatchen
2017-11-27 21:44

IBF Backadalen - Stenungsunds IBK

4 - 5  (1 - 2, 1 - 1, 2 - 2)


I söndags kväll så gästade serieledande Stenungsunds IBK savannen i Lundbystrand. De ställdes mot heta lejon som haft en uppåtgående kurva senaste tiden. Det var en jämn match som dock slutade med en knapp bortaseger, men Backadalen var inte långt ifrån att kvittera i slutet.

Backadalen ställde upp med två femmor från start:


Målvakt:

Emil Enander Boqvist

Backar:
Ehrendahl, Jonas O
Theo, Hamretz
Forwards:
Aronsson, Kronaas , Bylund

Ove, Fabbe, Källman1:a perioden:

Lagen börjar med lite chanser åt båda hållen. Stenungsund känns väldigt skickliga i sitt passningsspel och här får lejonen se upp. Backadalen pressar ganska högt upp på Stenungsunds backar och bryter bollen tidigt i flera anfall, vilket verkar störa bortalaget en del.


Efter drygt sju minuter så spelar Backadalen upp bollen på sin vänsterkant. Bylund tar med sig bollen in bakom mål och serverar Aronsson, vars direktskott tar på målvaktens hjälm och ut. Bra anfall, men tyvärr ingen utdelning.


3:e linan med Ferm, Ogge och Wedberg kommer in efter 8 min.


12:16  1-0  Andreas Källman (Fabian Fihn)

Jonas Olsson bryter bollen på högerbacksplats avancerar upp och får fram den till Källman som trampar runt målburen och får fram bollen till Fabbe som trampar in och skjuter en backhand som målvakten räddar men Källman har avancerat in i slottet och hugger på returen. BOOM.

 

Minuterna som följer är det mycket kamp mellan lagen men det mynnar inte ut i så många målchanser.


18:30  1-1

Stenungsund gör ett mycket snyggt mål. Slår över bollen från mitten på lejonens planhalva till högerytterposition som lägger en diagonal rakt över till vänster kanten som med ett snyggt chip-direktskott placerar bollen otagbart i krysset bakom Emil i kassen.


19:59  1-2

Backadalen står och sover när Stenungsund har frislag efter 19:43. Känns som att man tittar mycket boll och Stenungsund rullar runt. Dock bryter Backadalen här bollen och det känns lugnt. Men plötsligt så istället för att bevara bollen inom laget, så rusar flera spelare på kontring och en av våra spelare som då har bollen försöker att slå en kontringsboll, men slarvar och en motståndarforward bryter bollen och avancerar mot mål, och genom ett zorroförsök och en retur därefter så sätter Stenungsund bollen i kassen.


Känns väldigt, väldigt onödigt då vi gjort en riktigt bra första period. Vi ledde med 1-0 två minuter innan paus, och nu var det hastigt och lustigt helt plötsligt underläge 1-2. Vi kommer in i vissa svackor under matcherna där vi tappar fokus för en stund och det straffar sig direkt. Nä fullt fokus hela tiden gubbar.2:a perioden:


06:08  1-3

Stenungsund rullar runt bollen med ett väldigt fint och rappt passningsspel och avslutar från vänsterytterposition på direktskott lågt bakom Emil i lejonburen, och utökar därmed sin ledning till 3-1.


En minut senare får Theo bollen rakt framifrån i mitten på Stenungsunds planhalva men får inte till skottet utan missar buren. Bollen på mål där och den hade troligtvis slunkit in.


Det känns annars nu som att Stenungsund har drivit upp tempot en aning och är lite kvickare i sitt passningsspel.


09:51  2-3 Ove Viklund (Fabian Fihn)

Bollen spelas upp från Backadalens backar och Fabbe får bollen i höger hörn av Ove som rusar mot mål och får tillbaks den snett inåt bakåt och Ove drar till direkt och BOOM sitter bollen lågt i kassen bakom Stenungsunds keepern. Backadalen är med i matchen igen. Skönt!


Vi har sedan strax senare ett bra anfall med flera chanser skapade av 3:e linan med Ferm, Ogge och Wedberg.


Resultatet står sig sedan perioden ut.3:e perioden: 


Backadalen drar nu upp tempot och satsar på att kvittera, skapar många skottlägen men skotten tar tyvärr i täck eller så räddar Stenungsunds utmärkte målvakt. 


01:18  U2 Stenungsund

Matchens första utvisning drabbar Stenungsund när Filip Hamretz rivs ner på väg igenom.


01:45  2-4

Vi rullar runt bollen i PP och Källman smiter in bakom Stenungsunds mål och är så när på väg att dra in bollen ”köksvägen”. Men istället för kvittering för hemmalaget så snor Stenungsunds målvakt åt sig bollen och drar iväg ett långt utkast mellan Backadalens försvarsspelare och når där fram till en frilöpande forward som resolut sätter bollen enkelt i mål. Backadalen fortsätter jobba på bra i PP men lyckas inte få igenom skotten utan har många skott i täck och känns lite frustrerade.


04:28  U2 Stenungsund

Emil Kronaas trampar igenom och får samtidigt ett rejält slag på klubban och domare blåser i sin pipa. Backadalen får åter chansen i PP. Nu är det alldeles för många avslut som går ut på att Kronaas skall trampa in och skjuta, vilket är för lätt att läsa. Andreas Källman rycker sig fram på en kontring i PP och serverar Fabbe som sånär sätter bollen i en nästan tom kasse, men tyvärr går den över. Stenungsund reder ut sitt boxplay.


08:01  3-4 Andreas Källman

Backadalen ligger på efter sitt PP och skapar lite lägen och när Stenungsund skall försöka spela upp bollen utmed sin vänsterkant så bryter Källman bollen vid sargen runt mittplan, avancerar två steg och drar sedan iväg ett rappt skott. BOOM! Och lejonen är med i matchen igen.


08:34  U2 Jonas Olsson

Backadalen åker på sin först utvisning. Jonas Olsson blir omsprungen på Stenungsunds högra offensiva sida och trycker till motståndarforwarden och får nöta bänk i 2 min. Backadalen reder dock ut sitt boxplay efter många fina räddningar av Lejonens målvakt Emil Enander Boqvist.


16:34  3-5

Backadalen trycker på för en kvittering men slarvar bort bollen genom att spela bak den till en back som inte finns och det blir en fri Stenungsundsspelare som inte gör något misstag utan ger Stenungsund ledningen med 5-3.


17:23 U2 Stenungsund

Men lejonen ger sig aldrig. Man ligger på och det blir straffslag sedan Ehrendahl blivit nedriven framför mål, men tyvärr missar Theo Haugen straffen.


Ribbskott strax efteråt i PP av Källman. Backadalen ligger på för reducering, vilken också kommer till slut.


18:41  4-5  Emil Kronaas (Kristian Ehrendahl)


Efter ett antal skott i täck så klämmer Kronaas iväg bollen i ett stenhårt direktskott bakom Stenungsunds keeper och gör matchen spännande på nytt.


Backadalen tar ut målvakten och spelar 6-5, skapar många chanser med det vill sig inte utan matchen slutar 5-4 till Stenungsund som därmed utökar och befäster serieledningen.


Summering:

Vi gav Stenungsund en rejäl match och med lite extra flyt i slutet så kunde vi nått en kvittering. Annars tycker jag personligen att Stenungsund har ett väldigt gediget passningsspel där många av spelarna är väldigt rörliga och släpper bollen snabbt. I Backadalen så vill jag bl a plussa extra för den hårt slitande och pådrivande Ove, som kanske inte alltid har det rätta flytet med sig med klubba och boll, men bidrar med så mycket mer i det tysta och manar på sina lagkamrater. Även vår unga juniorback Jonas Olsson som helt orädd kom in och enligt mitt tycke gjorde en kanonmatch, även om han mattades av lite på slutet. Tar många egna initiativ och det skall bli spännande att se hans fortsatta utveckling. Emil Enander Boqvist i kassen gör en gedigen insats, är stabil och räddar många bollar då Stenungsund trycker på rejält under flera perioder under matchen. Bra jobb för övrigt av hela laget, men ni måste se till att hela tiden "vara på tårna" så att ni minimerar misstagen som ibland uppstår då ni går in i svackor under matcherna.

Men nu tar vi nya tag och åker upp till Dingle och visar dem att Lejonen från "Götet" kommer bli svårfångade.


Vill ni så kan ni även läsa vad Stenungsund skriver i sitt matchreferat genom att klicka på denna länk.


Ha det bra alla så hörs och syns vi snart igen!


Text: Stefan "Pinge" Jungegård


-------------------------------------------------------------------------------------------------

MATCHENS LIRARE

-------------------------------------------------------------------------------------------------

IBF Backadalen:       #66 Emil Enander Boqvist

Stenungsunds IBK:   #19 Philip Hübinette


De båda belönades med blommor från vår sponsor Blomsterriket på Tuve Torg


-------------------------------------------------------------------------------------------------

LEJONLIGAN (se uppdaterad lejonliga här)

-------------------------------------------------------------------------------------------------

3 lejon:    #66 Emil Enander Boqvist

2 lejon:      #8 Ove Viklund

1 lejon:    #70 Jonas Olsson


-------------------------------------------------------------------------------------------------

ÖVRIGA LÄNKAR

-------------------------------------------------------------------------------------------------

* Direktlänk till matchen
* Tabell Division 2

* Spelprogram

* Poängliga


-------------------------------------------------------------------------------------------------

MATCHSTATISTIK

-------------------------------------------------------------------------------------------------


HändelseTidStällningSpelareLag
Period 1
Periodstart00:00
Mål11:221-0Andreas Källman
(Fabian Fihn)
IBF Backadalen H2
Mål18:301-1William Regnstrand
(Kevin Nilsson)
Stenungsunds IBK H2
Mål19:59  1-2Ludvig Eriksson
(Sebastian Ottosson)
Stenungsunds IBK H2
Periodslut20:00
Period 2
Periodstart00:00
Mål06:081-3Philip Hubinette
(Tony Bromé)
Stenungsunds IBK H2
Mål09:512-3Ove Viklund
(Fabian Fihn)
IBF Backadalen H2
Periodslut20:00
Period 3
Periodstart00:00
Utvisning01:18Simon Gunnarsson
(Hårt spel 2 min)
Stenungsunds IBK H2
Mål01:442-4Andre Lundgren
(Viktor Thorsson)
Stenungsunds IBK H2
Utvisning04:28Andreas Gunnarsson
(Slag, 2 min)
Stenungsunds IBK H2
Mål08:013-4Andreas KällmanIBF Backadalen H2
Utvisning08:34Jonas Olsson
(Otillåten trängning, 2 min)
IBF Backadalen H2
Mål16:343-5Daniel EkströmStenungsunds IBK H2
Räddad straff17:23Theo HaugenIBF Backadalen H2
Utvisning17:23Sebastian Ottosson
(Fasthållning, 2 min)
Stenungsunds IBK H2
Mål18:414-5Emil Kronaas
(Kristian Ehrendahl)
IBF Backadalen H2
Periodslut20:00-------------------------------------------------------------------------------------------------


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
PARTNERS / SPONSORER
Sociala medier
Anslagstavlan
SAMARBETSPARTNERS