SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
HERRAR A
STC Kungälvs IBK H2 - IBF Backadalen H2
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 19 november, 16:45
Plats:Mimershus A-hallen
Serie:Herrar Div. 2   Tabell >>
Samling:15:45
Herrarna vann borta mot STC Kungälv
2017-11-20 10:45

STC Kungälv IBK - IBF Backadalen

5 - 8    (2 - 3, 2 - 2, 1 - 3)


Backadalens herrar och damer åkte under söndagseftermiddagen till Mimershallen för dubbelmöte med STC Kungälv IBK. Och lejonen vann båda matcherna 8-5, resp. 2-0. Herrlaget fick en smakstart och ledde med 2-0 redan efterknappt 3 minuters spel. Men sedan slappande man av lite och bjöd in Kungälv i matchen, men tog därefter tag i taktpinnen på nytt och vann till slut rättvist. 

Fredrik "Fidde" Andersson fick idag 3 lejon i Lejonligan för sin grymma viljeinsats. Laget gick nu upp på andra plats i tabellen och spelar nästa söndag seriefinal hemma mot serieledande Stenungsunds IBK...

Men okej tillbaks till inledningen av matchen.  Backadalen mönstrade denna kväll två femmor från start och i och med detta flera tidigare startspelare på bänken.


Så här såg femmorna ut:

Målvakt: Emil Enander Boqvist

1:a Fidde, Ehrendahl, Aronsson, Bylund, Kronaas

2:a Theo, Ljungan, Ove, Källman, Fabbe


1:a perioden


Match inleds med taggade lejon på banan.


01:29  0-1  Andreas Källman (Fabian Fihn)

Helar femman rullar runt bollen och Fabbe hittar över till Källman på vänsterkanten som med ett distinkt skott smäller upp bollen i krysset. BOOM!


02:46  0-2  Fabian Fihn (Andreas Källman)

Ljungan bryter bollen i eget höger hörn och skickar snabbt bollen bakom mål till Theo som på direkten förlänger bollen upp utmed vänsterkanten till Källman. Han trampar vidare ut med sargen och tar sig snyggt förbi en spelare och diagonalspelar över till en fristående Fabbe som smugit upp på högerkanten och rakar in bollen i en praktiken tom bur. Mycket snyggt och en härlig start på matchen.


Efter drygt 4 minuter så ligger bollen åter i målet bakom Kungälvs-keepern, men denna gång blåste domaren av för slag i situationen innan. Men vi är på "G" och spelar bra och har en bra intensitet i rörelse och passningsspel.

Nu tänkte man att äntligen så tar vi tag i detta på allvar och visar upp hela vårt register. Men ack då, inte riktigt så det blev resterande del av perioden.


11:23  U2  Kungälv

Vi får spela PP men lyckas inte åstadkomma något mer mål.


13:35  1-2

Strax efter att vi blivit fulltaliga så driver Kungälv upp bollen på sin vänstersida och kommer över på Backadalens planhalva. Där drar man iväg ett bra skott som sitter i nät bakom Emil i målet. Möjligen var vår målvakt skymd i detta läget, men det såg inte helt otagbart ut.


Backadalen har nu tappat sin intensitet i matchen och låter Kungälsspelarna få äga mer boll och skapa chanser.


15:12  2-2

Kungälv rullar runt bollen i laget och alldeles för lätt får en Kungälvsspelare båga in och rulla in bollen under Emil i kassen. Nä nu är vi alldeles fö passiva i vårt försvarsspel. SKÄRPNING!

Efter målet så ligger Kristian "Slangen" Ehrendahl däckad. Såg ej situationen, men efter lite återhämtning så reser han sig och är på benen igen. Såg ut som att han tog sig mot mellangärdet, men är strax igång igen. Skönt!


16:28  U2  Kungälv

Det hinner inte gå lång tid innan "Slangen" ligger ner igen. Han åker på en rejäl tryckare av en Kungälvsspelare som blir utvisad.


17:53  2-3  Emil Kronaas (Kristian Ehrendahl)

Vi har bra rull på bollen i PP och Kronaas har två skott i täck innan han 3:e gången gillt smäller upp bollen i krysset. BOOM!


I slutet av perioden kommer Lukas Lindberg in och gör ett piggt inhopp.2:a perioden

Perioden inleds med lite "fram och tillbakaspel" och lagen byter chanser med varandra.


06:31  3-3

Kungälv vrider in och ut på våra spelare på vänster offensiv planhalva och slår en fin passning över till högersidan där en Kungälvsspelare möte med ett direktskott och pang så var det kvitterat i matchen.


07:44  4-3 

Backadalen är extremt passiva i sitt försvarsspel och låter Kungälv nästan göra vad de vill när de till slut placerar bollen i mål och tar för första gången ledningen i matchen.


08:16  4-4  Fredrik "Fidde" Andersson (Pontus Bylund)

Lejonen ligger på i offensiv zon och i högra hörnet så gräver Bylund fram bollen som bara och med lite turstuds serverar bollen till en framrusande Fidde som med ett resolut skott placerar bollen i nät. Skönt nu är vi med igen.


16:25  4-5  Emil Kronaas (Andreas Aronsson)

Kronaas får bollen serverad i mitten, mitten av Kungälvs planhalva och trycker upp den otagbart bakom Kungälvs målvakt. BOOM! Passen kommer från en hårt jobbande Andreas Aronsson.3:e perioden


05:26  4-6  Andreas Aronsson (Kristian Ehrendahl)

Aronsson lyckas på något sätt göra mål assisterad av "Slangen". Hur, vet undertecknad ej, då det i detta läget var ett akut toabesök inplanerat :-)


06:39  4-7  Emil Kronaas

Kronaas löper sig loss på högerkanten och avlossar en projektil som målvakten lyckas rädda men på returen så följer Emil påpassligt upp med en stenhård backhand och Backadalen sätter som det då känns spiken i kistan.


09:02  U2+2  Backadalen

Backadalen åkter på en 2+2 utvisning för hårt spel då Fidde tydligen blev lite för brysk. Undertecknad såg inte riktigt situationen så låter bli att uttala mig om den. Hur som helst så får nu Kungälv chansen att få kontakt igen. Och den tar man.


13:24  5-7

Strax innan lejonen skall bli fulltaliga så lyckas Kungälvs powerplay resultera i mål.


13:46 U2  Backadalen och Kungälv

Precis efter att Fidde kommit in så uppstår en situation där det blir en dubbelutvisning mellan Fidde och en Kungälvsspelare.

I spel 4 mot 4 så blir det inga större chanser för något av lagen.


19:58  5-8  Fabian Fihn

Fabbe bryter bollen och skickar in den i öppen kasse, då Kungälv i ett sista försök att komma ikapp, har tagit ut målvakten.Sammanfattning:
Till en början skall sägas att undertecknad fick skriva om detta referat 2 gånger då websidan på något sätt inte lyckades spara det första gången. Efter ett antal skrik och svordomar så fick jag försöka skriva ner det igen, i en något förkortad version. Hoppas att ni har överseende med detta. Jag som alltid annars först skriver in det i "Anteckningar" och sedan klistrar in det här på websidan. Ja, man lär sig (eller inte :-) ) av misstagen... !!!

Hur som helst så känns det nu som att lejonen fått lite andrum och lite stabilitet i spelet efter tre raka segrar. Stundtals så slarvas det fortfarande en del och under perioder i matcherna så faller vi in i en slags passivitetstillstånd där vi måste försöka förbättra oss. Men för övrigt så börjar man se att vi hittar frma till fina kombinationer. Fortsätt försök att passa runt bollen snabbt till närmaste spelare. Då är vi som bäst. När man skall krångla till det och dribbla för mycket, nä då blir det pannkaka. Gör som vår juniorback Oscar "Ljungan" Ljungqvist som spelar ett väldigt moget och enkelt spel. Han har nu verkligen spelat till si en plats i backlinjen och med lite mer fysik på kroppen på sikt så kommer backplatsen vara given för hans del.

Jag tycker även att Lukas Lindberg idag gör ett piggt och intressant inhopp. Med en speed och intensitet så skall det bli intressant att följa framöver. Hoppas på mer speltid på Lukas.

Annars är det idag Fidde som sticker ut och gör en galen kämpainsats. Tycker att han är med i alla situationer och står upp fantastiskt bra. Fick ju även skriva in sig i målprotokollet. Ta nu ni alla i laget efter Fidde med er intensitet så skall ni se att vi tar ytterligare ett steg uppåt i tabellen. Att sedan Emil Kronaas återigen gör ett hattrick måste man ju naturligtvis lyfta fram. Lika skönt varje gång att se hans projektiler. Emil, försök bara att värdera skottlägena ytterligare, så kommer det bli ännu svårare för motståndarna att läsa av när du skall skjuta.

På söndag väntar seriefinal på savannen i Lundbystrand då Stenungsunds IBK kommer på besök.


Ha det bra alla och välkomna tillbaks då!


Text: Stefan "Pinge" Jungegård-----------------------------------------------------------------------------------------

LEJONLIGAN (se uppdaterad lejonliga här)

-----------------------------------------------------------------------------------------

3 lejon:    #81 Fredrik Andersson

2 lejon:    #26 Emil Kronaas

1 lejon:    #20 Andreas Aronsson

               #18 Oscar Ljungqvist

               #91 Fabian Fihn


-----------------------------------------------------------------------------------------

ÖVRIGA LÄNKAR

-----------------------------------------------------------------------------------------

* Direktlänk till matchen i IBIS
* Tabell Division 2

* Spelprogram

* Poängliga


-----------------------------------------------------------------------------------------

MATCHSTATISTIK

-----------------------------------------------------------------------------------------


HändelseTidStällningSpelareLag
Period 1
Periodstart00:00
Mål01:290-1Andreas Källman
(Fabian Fihn)
IBF Backadalen H2
Mål02:460-2Fabian Fihn
(Andreas Källman)
IBF Backadalen H2
Utvisning11:14Linus Hjerpe
(Protest mot domslut, 2 min)
STC Kungälvs IBK H2
Mål13:351-2Alexander Sörensen
(Jimmie Gustafsson)
STC Kungälvs IBK H2
Mål15:122-2Jesper Hult
(Tobias Nordfors)
STC Kungälvs IBK H2
Utvisning16:24Alexander Frithofsson
(Hårt spel 2 min)
STC Kungälvs IBK H2
Mål17:532-3Emil Kronaas
(Kristian Ehrendahl)
IBF Backadalen H2
Periodslut20:00
Period 2
Periodstart00:00
Mål06:31   3-3Linus Hjerpe
(Jesper Hult)
STC Kungälvs IBK H2
Mål07:444-3Martin Jellvert BörjesonSTC Kungälvs IBK H2
Mål08:164-4Fredrik Andersson
(Pontus Bylund)
IBF Backadalen H2
Mål16:254-5Emil Kronaas
(Andreas Aronsson)
IBF Backadalen H2
Periodslut20:00
Period 3
Periodstart00:00
Mål05:264-6Andreas Aronsson
(Kristian Ehrendahl)
IBF Backadalen H2
Mål06:394-7Emil KronaasIBF Backadalen H2
Time Out - Hemma06:39STC Kungälvs IBK H2
Utvisning09:44Fredrik Andersson
(Hårt spel 2 min)
IBF Backadalen H2
Utvisning11:44Fredrik Andersson
(Hårt spel 2 min)
IBF Backadalen H2
Mål13:245-7Kasper Van Den Hark
(Felix Enarson)
STC Kungälvs IBK H2
Utvisning13:46Alexander Sörensen
(Hårt spel 2 min)
STC Kungälvs IBK H2
Utvisning13:46Fredrik Andersson
(Hårt spel 2 min)
IBF Backadalen H2
Mål19:375-8Fabian FihnIBF Backadalen H2
Periodslut20:00


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
PARTNERS / SPONSORER
Sociala medier
Anslagstavlan
SAMARBETSPARTNERS