SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
HERRAR A
IBF Backadalen H2 - Burås IK H2
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 08 oktober, 18:30
Plats:Lundbystrand 1
Serie:Herrar Div. 2   Tabell >>
Samling:17:30
Förlust i hemmapremiären med 4-6.
2017-10-09 00:47

IBF Backadalen - Burås IK

4 - 6  (0 - 2, 2 - 4, 2 -6 )


Sent söndag kväll så spelade Backadalen sin hemmapremiär mot Burås IK på Lundbystrands ljusa parkettgolv. Det gick väl inte som lejonen hade hoppats på direkt, då Burås tar en välförtjänt seger efter en mycket stark laginsats och med en målvakt som endast släppte in 4 mål på 40 skott.

Backadalen kom till start med två backpar och tre kedjor:


Målvakt:

Emil Enander Boqvist


Backar:

Arbrahamsson, Theo
Fidde,  Hamretz


Centrar/Forwards
Fabbe, Oscar, Wedberg
Östling, Hellström, Källman
Aronsson, Kronaa, Ferm,


PERIOD 1

Domarna blåser igång och det är en försiktig inledning på matchen där båda lagen rullar boll mellan backar och försöker bygga upp sina anfall i lugn och ro. Man känner lite på varandra. Inte direkt riktigt samma intensitet som i Backadalens premiärmatch mot Lindome då Lejonen körde gasen i botten och hade 3-0 efter 5 min och det riktigt sprudlade om killarna.


06:15 Mål 1-0  Joakim Östling (Andreas Källman)
Spel mellan backarna. Källman tar bollen på egen planhalva. Tar sig snyggt förbi två Buråsspelare på väg fram mot mål men på den tredje spelaren så fastnar bollen men studsar liksom ut som en retur som Joakim Östling påpassligt hugger till på och vips så satt var premiärmålet avklarat. Skön start.


06:57 U2 Burås

Kvällens första Powerplay där följande fem spelare fick chansen Fabbe, Källman, Oscar, Hamretz, Kronaas. Man får nu en bra chans på att rycka åt sig en 2-0 ledning, men tyvärr skapade man inte så mycket chanser. Precisionen och skärpan var inte tillräcklig (återkommer om det längre ner i reffet)


09:12 Mål 1-1
Nyss fulltaliga och mitt i ett Backadalsbyte så får Burås ett frislag mitt framför vårt mål. Man petar bollen till vänster och direktskott i bortre krysset. Rappt och snyggt av Burås men dålig organisation i försvarsuppställningen av Lejonen.


10:04 U2 Burås

Åter en Burås utvisning och vi får igång ett bra rull i PP men för dålig skärpa i passningarna. På fel sida bladet och inte precisa vilket gör att skotten blir för dåligt riktade och tar i täck gång på gång. "- Spela enklare, grabbar!" tänkte man högt inom sig.


16:34  1-2
Vi tappar bollen bakom motståndarnas mål. Burås kontrar snabbt men hemjobbet är för dåligt och berörda spelare vet nog vilka jag menar.

Det skall vara 100% och inte 75%. Sådana baklängesmål blir man oerhört irriterad på och det kommer vi inte att ha råd med i denna serie.

16:54 2-2 Abrahamsson (Theo Haugen)
Hinner bara gå 20 sekunder och mitt när jag antecknar så blir det mål. Hinner inte se vad som sker men mål är det och det är lika igen.

Skottstatistik: 10-5PERIOD 2


07:45 MÅL 3-2  Emil Kronaas (Fredrik "Fidde" Andersson)

Snabb kontring där Kronaas får bollen av Fidde och rycker loss till vänster i anfallzon och får iväg ett rappt lågt skott som letar sig in vid målvaktens vänstra stolpe.

 

08:04 MÅL 3-3 
Glädjen blev kortvarig då Burås nästan omgående efter avslag fick tag på bollen och lyckades få in den bakom Backadalskeepern. (Såg tyvärr intej målet)


Spontant så här då halva matchen strax är spelad så känns det som att Backadalen har en hel del boll men får inte ut mycket av det, då vi inte "gör jobbet" och krigar fullt ut. Känns som fokus saknas.


09:51 MÅL 3-4
Ett bra exempel på detta är när en Buråsspelare vid kamp med en Backadalare i hörnet får ett ihopslag så bollen går upp i luften och in i slottet framför mål. Trots att det tre röda spelare plus vår målvakt som försöker nå bollen så kommer man inte åt bollen och den enda Buråsspelaren i slottet är kvick och först på bollen som retfullt enkelt slås in i mål.

Det är tyvärr under all kritik. Där skall bollen bort. PUNKT SLUT!


14:10 U2 Burås
Vi skapar en hel del lägen men har ingen riktig skärpa eller flyt i avsluten. Bollen fastnar antingen på mv eller på stolpe eller på Buråsförsvarare eller går tätt utanför. "- Nä, bättre kan vi!"


17:43 MÅL 3-5
Burås rullar runt bollen snabbt och nästan på ett tillslag så hittar man en fri spelare på Backadalsmålvaktens bortre hörn. Distinkt, viljekraftigt och resolut så tar Burås välförtjänt ledningen med 5-3.


Skottstatistik: 12-7

PERIOD 3


Vi inleder 3:e perioden med att skapa en del press men inga riktigt heta lägen. Burås försvarar sig väl.


09:28 MÅL 4-5  Andreas Källman (Eric Hellström) 
Snabbt frislag i högra hörnet offensivt och Eric Hellström lägger snabbt upp bollen och slår in den i slottet där Källman via direktskott klipper till rätt in i målet. Mycket vaket och precis som vi skall agera. Såg dock inte mycket av detta under matchens övriga del. Nu är vi på väg.


13:10 U2 Burås 
Backadalen bryter bollen av Oscar på motståndarplan och lägger över den till Kronaas som kommer med fart och blir vräkt över ända. Utvisning, men tyvärr blir det ingen utdelning i PP trots att vi skapar många lägen.


Nu har Backadalen dock en mycket bra period och trycker på rejält...


18:16 4-6

Tyvärr så är vi inte riktigt vakna i markeringsspelet och Burås hittar en spelare på bortre gavel som rakar in den lågt bakom Boqvist i målet. Detta var inget som vi önskade i slutskedet av matchen.

Backadalen försöker skapa lägen sista två minuterna men Burås målvakt är omutlig och står pall hela 36 av 40 skott under matchen.


Skottstatistik: 18-4SAMMANFATTNING

Känns konstigt att skriva att Burås vann välförtjänt trots att man hemmalaget vann skotten med 40-16. Men Burås krigade hårt som ett lag och hade skärpa i både passningsspel och avslut.

De röda lejonen skapade absolut ett antal lägen och avlossade många skott på mål, men framförallt så sköt man alldeles för ofta i för många dåliga lägen som gjorde att skotten tog i täck, eller utanför.

Man måste värdera lägena betydligt bättre. Även rörelsen i anfallszon måste bli betydligt bättre och kvickare, så man får många spelalternativ. Ikväll kändes det som att många av spelarna skulle ta det där avgörande skottet själv, och man såg lång väg varje gång att det skulle komma ett skott, så det var ganska enkelt för Burås att avstyra dem. Sedan måste man ju naturligtvis ge Burås-keepern en extra eloge för 36 motade skott mot mål. 


Nä, Backadalsgrabbar. Jag brukar vara ganska positiv över era insatser men idag får ni hemläxa och får jobba med att vässa klorna ställa in skärpan och visa vilka som är bäst på Hisingen i derbyt i Lundbystrand nu på onsdag kl 20:15.

Jag vet att ni både vill och kan visa bättre skärpa och inställning. Serien är lång så nu får ni alla ta fram ett "j-vla anamma" på onsdag så får Piraterna från Älvstranden det riktigt tufft. Vinsten in träningmatchen för ett par veckor betyder ingenting när domarna blåser igång på onsdag kväll. Nu är det full fart som gäller. Och vill passa på att ge killarna som inte fick speltid i matchen en extra uppmaning att fortsätta pusha de spelarna som är på planen. Alla i en trupp är lika viktigta även om man för dagen inte spelar i matchen. Alla är en del i truppen. Och alla är delaktiga i både framgång och motgång.

Så kom igen nu gubbar och visa vilket riktigt gött gäng ni är och vilka kvaliteter som ni besitter.


Vill också rikta ett stort tack till våra funktionärer runt omkring matchen för ert goda arbete och ett extra plus till vårt Pojkar-05 lag som idag var ansvariga som sargvakter. Bra jobbat grabbar!Ha det bra alla och välkomna tillbaks igen!


Text: Stefan "Pinge" Jungegård

Foto: Kristian Svensson och Stefan Jungegård


-------------------------------------------------------------------------------------------------

MATCHENS LIRARE

-------------------------------------------------------------------------------------------------

IBF Backadalen:       #23 Filip Hamretz

Burås IK:                 #61 Daniel Borgström


De båda belönades med blommor från vår sponsor Blomsterriket på Tuve Torg


-------------------------------------------------------------------------------------------------

LEJONLIGAN (se uppdaterad lejonliga här)

-------------------------------------------------------------------------------------------------

3 lejon:    #23 Filip Hamretz

2 lejon:    #91 Fabian Fihn

1 lejon:    #69 Joakim Östling


-------------------------------------------------------------------------------------------------

ÖVRIGA LÄNKAR

-------------------------------------------------------------------------------------------------

* Direktlänk till matchen i IBIS
* Tabell Division 2

* Spelprogram

* Poängliga

* Hemsida Burås IK


-------------------------------------------------------------------------------------------------

MATCHSTATISTIK

-------------------------------------------------------------------------------------------------


HändelseTidStällningSpelareLag
Period 1
Periodstart00:00
Målvakt - In00:00 Emil Enander BoqvistIBF Backadalen H2
Målvakt - In00:00Daniel BorgströmBurås IK H2
Mål06:15   1-0Joakim Östling
(Andreas Källman)
IBF Backadalen H2
Utvisning06:57Daniel Bexell
(Hårt spel 2 min)
Burås IK H2
Mål09:121-1Hampus Markkrona
(Josef Nilsson)
Burås IK H2
Utvisning10:04Jacob Edwijn
(För många spelare på plan, 2 min)
Burås IK H2
Mål16:391-2Viktor Strömberg
(Kristoffer Ivarsson)
Burås IK H2
Mål16:542-2Emil Abrahamsson
(Theo Haugen)
IBF Backadalen H2
Periodslut20:00
Period 2
Periodstart00:00
Mål07:413-2Emil Kronaas
(Fredrik Andersson)
IBF Backadalen H2
Mål08:043-3Pontus Larsson
(Jacob Edwijn)
Burås IK H2
Mål09:513-4Samuel Andersson
(Anton Lantz)
Burås IK H2
Utvisning14:10Jacob Edwijn
(Hårt spel 2 min)
Burås IK H2
Mål17:433-5Hampus Markkrona
(Josef Nilsson)
Burås IK H2
Periodslut20:00
Period 3
Periodstart00:00
Mål09:284-5Andreas Källman
(Eric Hellström)
IBF Backadalen H2
Utvisning13:10Filip Feldt
(Hårt spel 2 min)
Burås IK H2
Time Out - Hemma17:28IBF Backadalen H2
Mål18:164-6Viktor Strömberg
(Hampus Markkrona)
Burås IK H2
Utvisning18:48Pontus Larsson
(Hårt spel 2 min)
Burås IK H2
Periodslut20:00
Målvakt - Ut20:00Emil Enander BoqvistIBF Backadalen H2
Målvakt - Ut20:00Daniel BorgströmBurås IK H2-------------------------------------------------------------------------------------------------
<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
PARTNERS / SPONSORER
Sociala medier
Anslagstavlan
SAMARBETSPARTNERS