2023-03-12 21:10

Backadalen-Surte 4-4 (0-1,2-2,3-2)
Backadalen säkrade seriesegern i säsongens sista hemmamatch.
Även om det såg tufft ut för Frölunda att gå om Backadalen i praktiken så lyckades man spika seriesegern i teorin via en poäng mot Surte.
Det satt dock väldigt långt inne, då Surte gjorde det väldigt svårt för hemmalaget, som fick slita för varje mål.

Efter den första perioden ledde bortalaget, efter en tilltrasslad situation, där Surte utnyttjar en spelvändning.

Direkt i den andra perioden kvitterade Backadalen genom Ville Lindberg och ett fint uppspel av William Dahlbom.
Efter drygt tre minuter tog dock Surte ledningen på nytt genom en snabb spelvändning.
Halvvägs in i den andra perioden gick hemmalaget ned på folk och klev lite högre upp i planen för att komma närmare.
Backadalen fick chans till mål när en Surtespelare drog på sig en utvisning, men power-playet blev mållöst.
Den andra perioden slutade 2-2, efter mål av William Jansson.
Oscar Ljungqvist kvitterade i början av den tredje, efter samarbete med Linus Ferm.
Halvvägs in i den tredje perioden tog Surte ledningen på nytt, vilket fick Backadalen att återigen jaga högre upp i planen för en kvittering.
Man spelade i sidled, kastade in skott bakifrån, och försökte hitta nätet på alla möjliga sätt, utan att lyckas.
Surte täckte mycket skott och slet framför eget mål för att hålla ställningen matchen igenom.
Ellioth Tilly lyckades till sist hitta målet, och tog matchen till förlängning.
Förlängningen blev sedan mållös, trots att båda lagen kämpade in i det sista.
Slutresultatet blev 4-4, vilket alltså betyder att Backadalens herrlag spelar i division 1 säsongen 2023-2024.

Senast det hände var säsongen 2016-2017.