SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
HERRAR A
IBF Älvstranden H2
6 - 8
IBF Backadalen H2
IBF Älvstranden H26 - 8IBF Backadalen H2

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 06 november, 15:00
Plats:Santoshallen
Serie:Herrar Div. 2   Tabell >>
Samling:14:00
Backadalen vann Hisingsderbyt med 8-6
2021-11-08 09:38
Glada spelare efter derbyvinsten mot IBF Älvstranden. Foto Thomas Olofsson

IBF Älvstranden - IBF Backadalen

6 - 8   (3 - 3, 2 - 3, 1 - 3)

 

I lördags så åkte Backadalens herrlag till Santoshallen för möte med Hisingskollegorna IBF Älvstranden. Det blev en intensiv och händelserik match som var spännande ända in i slutskedet där Backadalens lejon till slut blev för starka och vann rättvist med 8-6. Backadalens Jonathan Mårtensson noterades för 5 poäng (3+2) i protokollet och hela laget gjorde en stark insats.

Det hann inte gå många sekunder (39 sek) innan gamle poängkungen numera i Älvstranden, Björn Lindqvist serverade Martin Erenstedt en läcker pass och BOOM så stod det 1-0 till Älvstranden. Inte den start som man som Backadalare hade hoppats på.

Men Backadalen kom ikapp och lagen följdes åt till 3-3 efter första perioden. Det var ett snabbt tekniskst spel som lejonen visade upp men man fick inte riktigt utdelning och Älvstranden kämpade på bra och stod emot.

 

När 2:a perioden inleddes och Backadalen på 2 minuter gick ifrån till 3-5 så kändes det som att proppen lite grann skulle kunna gå ur. Men icke då. Älvstranden bet sig kvar och gjorde 4-5 strax efteråt och inte heller när lejonen gjorde 4-6 så rann det på, även om det stundtals smällde bra runt Älvstrandens duktiga målvakt.

 

Även 3:e perioden så var det intensivt och spännande. Men Backadalen kunde till slut gå ifrån och vinna med 6-8 även om hemmalaget inte på något sätt gav med sig förrän det var över.

Ett spännande debry så som det skall vara. Kul att se bröderna Harry och Vidar Olofsson mötas som spelare i var sitt lag.

 

Man ser att Backadalslejonen verkligen har hittast stämningen och glädje i laget och kommer bara att bli bättre och bättre ju längre säsongen går. Fortfarande finns det en del att slipa på i skärpan i avsluten. Löser man den detaljen så kommer de bli oerhört svårslagna.

 

Kommande helg ställs Backadalens herrar mot 2:an i tabellen, IBK Göteborg. Matchen spelas hemma i Tuve Sporthall på lördag kl. 14:20. Väl mött då!

 

-------------------------------------------------------------------------

ÖVRIGA LÄNKAR

-------------------------------------------------------------------------

Direktlänk till matchhändelser
Tabell Division 2

Spelprogram

Poängliga

-------------------------------------------------------------------------


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
PARTNERS / SPONSORER
Sociala medier
Anslagstavlan
SAMARBETSPARTNERS