Nu har vi öppnat upp anmälan till säsongen 2023/24. Gå in och registrera er under Bli Medlem
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
DAMER A
Guldhedens IK D1
0 - 13
IBF Backadalen D1
Guldhedens IK D10 - 13IBF Backadalen D1

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 19 februari, 16:00
Plats:Torpahallen
Serie:Damer Div. 1   Tabell >>
Samling:15:00
Match borta i Torpahallen mot Guldheden!
2023-02-21 14:40

Div.1 skulle detta vara men det vette katten....Men ok, jag skall inte vara negativ men jag tror alla förstår vad jag egentligen vill ha sagt här…..

Hemmalaget parkerar på sista platsen i serien och har tagit 1 poäng på 16 matcher och kommer till spel med 2 femmor och spelar ett väldigt lågt försvarsspel. Vi kommer till spel med 2 backpar och 3 liner. Vi är totalt överlägsna och detta är inte mycket att skriva om egentligen men here goes: Vi startar piggt och för matchen i varje byte och skapar en hel del heta lägen men hemmamålvakten är riktigt bra inledningsvis. 

 

 

Det dröjer dock hela 7 min. innan vi får in första målet för dagen och det är Hagström som är alert och slår in en boll lågt i bortre efter att Fridas skott täckts, 0-1 efter 6.59. Vi fortsätter rulla boll fint och om vi skall ta med oss något ifrån denna match så är det tålamodet och det fina passningsspelet, väldigt bra tjejer och coacher! 

 

I nästa byte för 3:e linan blir det mål igen och det är Hagström som får förtroendet att båga vid ett offensivt frislag och det är nog inte det hårdaste skottet Hagström avlossat men det rullar in i bortre och vi har 0-2 efter 8.21. Vi fortsätter föra matchen och när uret visar 12.00 så presenterar sig seriens skyttedrottning för hemmapubliken och smäller upp en dragare i bortre klyk, vackert Sandra, 0-3. Vi fortsätter rulla boll och har glädjande nog väldigt bra rörelse på backarna idag som ofta följer med upp och deltar i anfallsspelet. Fröken Bäckvall får tag i bollen bakom hemmalagets mål och då händer det grejer, hon bågar lätt ifrån sin bevakning och skickar in 0-4 efter 17 min. i...just det, bortre! Tilly, som varit vår kanske bästa spelare efter Jul, krigar loss bollen och ser och hör  MålSandra som shufflar ut skott beredd på andra flanken och passen ifrån Tilly är perfekt och skottet ifrån Sandra likaså, 0-5 efter 19 min och så slutar den första perioden. 

 

Som sagt, Bra tålamod överlag, bra rörelse med och utan boll ifrån backar, liiiite mer direktskott ifrån forwards så….!

 

Den andra perioden sjunker tempot lite och då var det inte jättehögt innan om nu någon tänkte så....Men vi fortsätter rulla boll och pressar ner motståndarna djupt i egen zon i varje byte. Efter bara 1.12 in på andra får äntligen junisligan träff på diagonalen ifrån left till rightare och allt klaffar när Elvina vackert hittar Karro som bestämt bankar in 0-6 med ett….Direktskott (!) snyggt Junisar! 

Tyvärr är resten av denna period en orgie av missade målchanser men efter 18.14 får vi in bollen igen och det är Elvina som kallt avvaktar med bollen centralt efter en fin pass av Emme (borde få ass i matchrapp.) och väntar tills backen inte orkar följa längre och dragskottar sen stiligt in 0-7 lågt i .....främre! Ställningen är 0-7 efter 2 spelade perioder. Fortsatt bra rull och passningsspel men för mycket dragskott i täck. Bättre fotarbete på våra frwds när viken ut i fickorna kommer ifrån backarna och lite mer "killer instinct" ifrån våra strikers överlag så hade vi hade lätt gjort 3-4 till.

 

Vi startar 3:e med ett lite högre tempo och 4.49 in i perran får Skidsemestrande Nyman, som precis kommit in i matchen, bollen bakom mål och tar några steg och skickar in 0-8 i nättaket. Matchbilden är densamma, press i varje byte och Guldheden har stora problem med att ens komma ur egen zon med bollen i besittning. Efter ca 7 min. läser duktiga Emme spelet fint och vinner bollen vid sarg och den trycks in centralt där Hagström finns och hon ser Nyman som är fri och levererar bollen snabbt och Nyman handledar in 0-9 i bortre klyk. Några minuter senare är Emme iblandad igen, denna gången som avslutare efter ett tilltrasslat läge framför mål där Emme resolut trycker in 0-10 efter 10.13. Bara minuten senare är det dags igen, Fridas avslut tar i målgaveln och studsar vidare till Tilly som vaket passar in till en fristående MålSandra som skickar in 0-11 efter 11-07. Elsa står en stund vid halva med bollen och till slut trycker hon av då ingen verkade orka gå på henne och det gjorde hon rätt i, 0-12 efter 14.58, lite socker här till Karro som sett vad som var på G och vaket klivit in och täckt mlvs sikt. Efter 16.38 avslutar Tilly matchens målgörande med att skicka in 0-13 målet efter fin framspelning av Bäckvall, härligt!    

 

Hörde att duktiga Sofia i kassen, som prydligt höll nollan, fick matchens Simba, köpes såklart men för mig var EmmaS bäst på plan idag! Bra tempodrivare med boll, löpvillig och massa fina pass till hook, grymt bra EmmaS!  
 
Vi ses väl på lördag den 25:e kl.15,00 i LS1 när vi tar emot Zenith...Hisingsderby....sist vann vi i sudden...viktiga poäng och Ära står på spel!  :-)  /

Text: Patrik Nyman  
Foto: Tony Turujlija
 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
Anslagstavlan
PARTNERS / SPONSORER
Sociala medier
Anslagstavlan
SAMARBETSPARTNERS