IBF Älvstranden H23 - 8IBF Backadalen H2

Referat: IBF Älvstranden H2 - IBF Backadalen H2
Vinst i derbyt mot Älvstranden
2023-03-06 10:42
Ferm målskytt i derbyt

Under söndagen besegrade Backadalen Älvstranden i ett rafflande derby i Santoshallen.

Den första perioden blev, där Ville L såg till att herrarna gick i ledning med en 0-1-ledning.

Till den andra perioden valde ledarstaben att göra ett par justeringar och gå ned på folk, vilket fick effekt. Tempot höjdes, och spelet såg bättre ut med ökat bollinnehav och mer kontroll för Backadalens del.

William Jansson var tillbaka i laguppställningen och testade målvakten med två skott utifrån, som båda letade sig in i mål inom loppet av tre minuter. Älvstranden hann reducera innan Jakob Stenberg stod för en prestation av det högre snittet när han stod för en snurrfint innehållandes korv med mos och hängde bollen i det bortre krysset. Ställning 1-4.

15.56 utökade Harry Olofsson ledningen genom ett fint dragskott.
Backadalen kunde gå till periodvila

Den tredje perioden liknade den andra i det att Backadalen hade merparten av bollinnehavet och kontrollerade tillställningen. Älvstranden hade dock flera vassa lägen att ställa om, men lyckades inte kapitalisera vid mer än två tillfällen.
Samtidigt lyckades Linus Ferm, Ellioth Tilly och kapten "Jurre" hitta nätet, och utökade ledningen.

I och med segern befäster Backadalen sin serieledning med två omgångar kvar av årets serie.

Nästa match för herrarnas del är den 12 mars hemma mot Surte.