Herrestads AIF WH Rockets H20 - 8IBF Backadalen H2

Referat: Herrestads AIF WH Rockets H2 - IBF Backadalen H2
Linders höll nollan

Herrestad AIF WH Rockets - IBF Backadalen 0-8 (0-3, 0-2, 0-3)

Backadalen besegrade Herrestad på bortaplan efter en närmast heroisk insats.

Under fredagskvällen reste lejonen upp till Uddevalla för att möta serietvåan Herrestad. Backadalen har haft tuffa matcher mot HAIF tidigare, och tron inför fredagens tillställning var ingalunda att det skulle bli något annat än ett eldprov för lejonen.

Första perioden visade sig bli vägledande för var kvällen skulle ta vägen. Hemmalaget hade mycket boll, men det var lejonen som gjorde målen.

Den första perioden slutade 3-0 till Backadalen, och kvällen skulle fortsätta i samma stil visade det sig.
Ett högst disciplinerat bortalag täckte ned hemmalaget, och var stenhårda i hemjobbet, vilket begränsade tid och handlingsutrymme för hemmalaget, som blev allt mer frustrerade.

Segersiffrorna skrevs till 8-0, efter att Jesper Wollberg kastat in en otrolig rökare i power play i den sista perioden, och Linus Ferm och William Jansson hittat varandra i en fin spelvändning.

Mattias Linders fick lejonmasken efteråt för sin första nolla på sex år (?!), och Ville Lindberg utsågs till matchens lirare av hemmasekretariatet.

Ett stort plus till det bortafölje som tagit sig till Uddevalla för att stötta lejonen, otroligt!!

Härnäst väntar Älvstranden nästa söndag, hemma i Tuve. Samma dag spelar damerna mot Mölndal. Upplagt för innebandyfest med andra ord!