Sociala medier
Anslagstavlan
Samarbetspartners
P01 2016
Välkommen till Backadalen P-01
Sveriges gladaste innebandylag !!?!
 
Är du intresserad av att spela med oss, ?
Vi är just nu en stor trupp, men ring Kristian 0704-800549 

Klicka på "Allmän info" i menyn till vänster för aktuell information om tider och rutiner för säsongens träningar och matcher.
 
MVH Ledarna
Seriesegrarna Pantamera nivå 4
2017-03-26 23:19
Dubbel segerglädje, 6-5 mot Partille o seriesegrare. "Sveriges gladaste innebandylag!!!"
 
Prag - Filmen
2016-08-30 23:07
 
Spelar- & Föräldramöte
2016-08-30 19:28
Just nu pågår säsongens första spelar- och föräldramöte.

Vi försöker att uppdatera denna nyhet med vad som sagts efter mötet.

---Uppdatering---

Tränarna inledde med att presentera sig själva och höstens verksamhet. Laget har två cuper inplanerade, vi fick även information om ett träningsläger man kan anmäla sig till och gå på under höstlovet. 
Laget kommer att spela i serie 5 och serie 7, och dessutom samarbeta en del med Herrjuniorerna och förhoppningsvis P02. 

Glöm inte att registrera ditt medlemskap i klubben för att kunna fortsätta till hösten. Detta gör du genom att trycka på Bli medlem » och fylla i den information som krävs. Där kan du även läsa mer om de olika åtaganden du har i föreningen. 

Vi återupplevde lite minnen från Prag genom en film. Kunde du inte komma på mötet eller vill du se filmen en gång till? Se ovanstående nyhet. 
PRAG 2016 - del 1
2016-07-07 11:22
Ett glatt gäng mellan två matcher
Dag 1
Avresa från Göteborg något sena, ett pass behövde akut levereras .... Tur att vi körde passkontroll redan vid skälltorp 😜

Resan flyter på bra. Finfin buss o långt i trafiken. Spänd förväntan råder bland gänget. Färja mellan Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden ger paus för fika och rejäla godisinköp.
Framåt natten försöker en del sova men den spända förväntan är utbytt till uppsluppenhet o det tjattras på rätt bra genom merparten av natten.

Dag 2
Tidig frukost inhöljd med Berlin och sedan lite köigt på Autobahn. 
Vi ankommer Prag vid ett-tiden och checkar in på A&O i Strizkow.
Lunch, vila o sedan ett första besök i Centrala Prag med en promenad i gamla stan o lite kvällsmat. Tidigt i säng.

Dag 3
Frukost 0600 - alla på plats och någorlunda utvilade.
Renoveringsarbeten i Prags tunnelbane-system gör att vi tar buss från vårt hotell i norra delarna till arenan längst i söder. En timmes resa o vi får se merparten av stadens östra förorter. Efter visst debackel med missade bussar anländer vi något sent till spelplatsen.

08:40 FBC Start Kuratice / Tjeckien
Vi har pratat om vikten av att vara "på tå" från start men gör tvärtom. Avvaktande inledningsvis och redan efter 00:38 slinker 0-1 in i en snabb motståndarattack där vi är allt annat än vakna.
Vi spelar upp oss under perioden, men det dröjer till fjärde minuten innan vi skapar en bra chans i ett fint samarbete mellan Emil o Anna.
Andra delen av första perioden blir jämnare o vi skapar ytterligare ett par målchanser utan att vara riktigt nära kvittering. Kuratices chanser är fler och vassare med bland annat en ramträff i elfte. Strax innan periodpaus får Fredrik en tuff tackling och vrider knät med ispåse o bandage som följd.
Vi inleder andra perioden bra, men får en utvisning på Sebbe efter 2:52. Kuratice slänger iväg ett distansskott som letar sig mellan flera spelare, Eriks ben o slutligen förbi Jesper. 0-2 i detta läge känns oturligt och ologiskt sett till matchbilden. Kuratice har en tydlig spelidé i att gå upp längs kant o få in boll framför mål från sida eller sarghörn. De lyckas ofta med Jesper fredar målet resten av matchen. Vi spelar bättre ju längre matchen går o har ett par riktigt vassa chanser i sista fem. Vi tar ut målvakt ganska tidigt, men lyckas inte spräcka nollan.

Första matchen blir inte vad vi önskat. Vi åker tillbaks till hotellet för lunch o vila.
Vi fokuserar på det mentala och laddar killarna med energi o positiva känslor inför eftermiddagsmatchen.

16:40 union Basel Region / Schweiz
Bättre uppladdning, bättre uppvärmning o bättre tagning i laget. Ta ledning inom 30 sekunder var allas målbild inför nersläpp. Det dröjde till 01:22.... Basel tar sin första utvisning efter 43 sekunder o vi tar ledning när Petter E petar in en retur på Emils skott. Vi behåller kommando o gör 2-0 på frislag. Petter B petar till Alex som laddar på direkt. Resten av perioden blir jämnare men vi har bra koll. Niklas storspelar o gör många räddningar, en del spektakulära. Alla kedjor skapar målchanser framåt, men vi får nöja oss med tvåmålsledning i paus.
Vi går ut i andra med ambition att dra ner något på offensiven o säkra segern. Basel som spelade tufft i första kommer ut med ännu hårdare spel. Första utvisningen kommer efter 01:20 o vi genomför ett bra powerplay utan att göra mål. 3-0 kommer istället i femte minuten då Pontus skjuter på distans mot skymd målvakt. I tolfte får Simon en utvisning för slag vilket känns obegripligt efter flera vårdslösa Baseltacklingar. Vi gör ett riktigt bra boxplay o ger ett allt mer frustrerat Basel inget utrymme för etablerat spel. Sista "överfallet" kommer på Sebbe 14:06 o då blir det äntligen en fem-minutare. 
Seger o storglädje !

Ny bussresa o middag runt hotellet för ännu en tidig kväll.

Dag 4
Idag ligger arenan om möjligt ännu längre bort o nedsläpp är redan 08:00.
Vi står på kö när matsalen öppnar 06:00 o trycker i oss en frukost innan vi joggar till tunnelbanan. Även denna transport kantas av mindre missöden, men vi kommer fram till slut ca 25 minuter innan match.

08:00 Oilers NG 01/Finland
Vi vet att finnarna är bra och har segrat stort i sina tisdagsmatcher. Fokus är ett tajt lag ned disciplin, intensitet o tajta markeringar. Vi gör det ganska bra men Oilers tar ändå ledning efter knappa två minuter med ett instick från bakom mål till en fri spelare framför det samma. Vi får mest ägna oss åt försvar, men försöker få till lite kontringsspel. Första chansen kommer i tredje minuten när Nicke hittar Sebbe med ett långt utkast, men skottet går strax utanför högerkrysset.
Det känns som att vi börjar få läget under kontroll när Oilers plötsligt utökar efter 10:14. Identisk situation som i ledningsmålet, men denna räddar Nicke. Tyvärr studsar den sedan ribba, hjälm och in... surt... 
Finnarna är duktiga, men vi gör det bra i första och skapar faktiskt chanser med några instick framför mål och något bra distansskott. En kort sekvens runt åttonde minuten lyckas vi etablera tryck i Oilers zon med flera avslut. Det visar sig dock att den finska målvakten håller lika hög klass som utespelarna. Med dryga två minuter kvar av perioden kommer att bra finskt distansskott som ställer en skymd Niklas o ger Oilers 3-0. Tyvärr kommer det ytterligare ett i slutsekunderna efter en fin prestation där forward vänder bort en av våra backar o skjuter i steget. 4-0 i paus känns i överkant och vi är mer nöjda med spelet än resultatet.

Första fem minuterna av andra perioden är fortsatt positiva och vi känner att reduceringen är nära. Sebbe skjuter o målvakten lämnar en retur som vi inte får in. Emil blir fri, men målvakten räddar. När Oilers får en utvisning efter 09:22 känns det som att vi faktiskt skall ge finnarna en kamp om segern.
Sen rasar det.... Tänker inte skriva några detaljer om vårt usla Powerplay, men Oilers utökade från 0-4 till 0-7 på 56 sekunder med en man mindre. Vi orkar inte samla oss och tappar spelet helt. När matchen är slut har Oilers utökat till 0-9.
Vi pratar igenom vad som gick fel, vad vi faktiskt gjorde bra o bestämmer oss för att deppa en stund innan det skall laddas om för sista gruppspelsmatchen.

Krc Arena ligger i Prags oväntat stora Baseboll center - 5 planer med läktare o allt... Långt från stan så vi stannar kvar under väntan på nästa fajt. Föräldragruppen fixar mackor o killarna spelar fotboll. Solen skiner.....

/Anders

Skickat från min iPad
BÄSTKUSTCUPEN 2015
2015-09-27 14:59

Höstens andra Cupäventyr är över...

 

Vi ställde upp med två lag för att säkerställa mycket speltid för alla spelare.

Tyvärr hade vi lite skador och sjukdomar som gör oss aningens underbemannade.

Ett särskilt tack till Philip, Emil och Matteus från P-02 om förstärkte och gjorde ett utomordentligt bra jobb.

 

Tufft motstånd i alla matcher och många lärorika erfarenheter.

Vi får konstatera att flera av lagen låg snäppet före oss i rörlighet, passningsskicklighet och emellanåt också fokus och laddning.

Detta skall vi försöka omvandla till energi att träna mer och bättre på de moment vi behöver förbättra.


Det skall också nämnas att när vi ställde upp med två jämna lag så hade alla andra föreningar utom Pixbo och Partille enbart ett lag med i cupen. 

 

En hel del ljusglimtar under helgen.

Backadalen 1 gjorde en riktigt bra match mot gruppvinnaren Sandö och är nära segern. Ledning efter första perioden, kvittering från Sandö i inledning av andra. Backadalen 1 gör sedan sin bästa period i cupen och har ett övertag i såväl spel som chanser. Vi går för seger och har ett skott målvakt-stolpe-ut när klockan slår 14:00. I kontringen som följer kommer snöpliga 2-1 till Sandö som därmed vinner gruppen efter tre raka 2-1 segrar.

Backadalen 2 gjorde en heroisk vändning mot Landvetter på fredagskvällen där 0-3 i periodpaus vändes till 4-3 efter mycket drama och 4 mål av Simon. Sannolikt en av de mest spännande och underhållande  matcherna denna helgen. Backadalen 2 gjorde också en bra förstaperiod mot Lindås som även denna helg ställde upp med ett väldigt välspelande lag.


Båda lagen vågade testa nya spelsystem och gör en del framsteg i box- och powerplayspelet. Viljan finns och det är det viktigaste.

Vi knyter handen i fickan och ser fram emot höstens seriespel.

 

Tack alla spelare, ledare och föräldrar för en bra helg  !


/Anders

Träningstider hösten 2015
2015-08-21 14:02
Följande blir våra fasta träningstider från vecka 35, 24/8 och framåt.

Måndagar kl 20:15 - 21:45
Skälltorpsskolan
  
Torsdagar kl 19:00-20:30
Lundbystrand 3

Fredagar kl 18:30 - 20:00
Skälltorp - "Luftslottet"

Samling 15 minuter innan träningstid för uppvärmning.
OBS - uppvärmning sker ofta utomhus, ha med lämpliga skor och kläder !

Vid sjukdom eller förhinder - SMS:a Tomas 0708-608088
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen