IBF Backadalens Herrjuniorer HJ 99-02
P01 2016-2017

Välkommen till Backadalen HJ 99-02

Sveriges gladaste innebandylag !!?!

 

Är du intresserad av att spela med oss, ?

Vi är just nu en stor trupp, men ring Larsa 0733-122327

Klicka på "Allmän info" i menyn till vänster för aktuell information om tider och rutiner för säsongens träningar och matcher.


Vi spelar Röd serie 5 under hösten! 

 

MVH Ledarna


Träningsuppehåll vecka 18 och 19.
2017-05-01 21:59
Efter tre intensiva CUP-helger är det dags för lite vila och återhämtning.

Inga innebandyträningar under de två första veckorna i maj. 
Fritt fram för FYS-träning på egen hand.

Sommarträning och förberedelser för nästa stora aktiviitet - Prague Games - drar igång vecka 20.
Mer information  om sommarträningen kommer inom kort i i separat nyhet,
Kalendern uppdateras därefter.

GULD MUC IBF BACKADALEN VIT P01
2017-04-23 17:43
Vinnarna i MUC 2017 B-final

IBF Backadalen Svart gick till A-slutspel men föll i kvarten mot Pixbo.


IBF Backadalen Vit gick vidare till B-slutspel o vann Alingsås i semifinalen.

Den väntade finalen mot Göteborg uteblev då norska laget Ajer IBK sensationellt vann semin.


Finalen mellan Ajer IBK - IBF Backadaken Vit slutade 2-8 (1-2) efter att Backdalen visat upp hela sitt register, åtta poängplockare i sista matchen!Warbergsspelen - slutspel och summering
2017-04-09 15:16

Vinberg-Backadalen söndag 10:30

 

1 – 11:18 Utvisning Vinberg + straff

2 – 09:23 1-0

 

Period 1

Dags för slutspel och Vinberg som vid närmare rekognocering visade sig gått obesegrade genom vårens seriespel. Vinbergs förstakedja är också den klart bästa uppställning vi stöter på under årets cup. Matchbilden idag skiljer sig väsentligt från alla matcher i gruppspelet och vi är för första gången denna helg förpassade till att spela merparten av tiden i egen försvarszon.

Vi gör dock detta bra och lyckas avvärja alla attacker genom gediget försvarsspel, viss hjälp av stolparna och en för dagen alldeles briljant Niklas i mål.

Framåt gör vi en del framstötar och i slutet av perioden gör vi en såpass bra kontring att Viberg ruffar mot en fri ? Jonte och det döms utvisning/straff.  Alex tar straffen och gör ett bra försök att lyfta över målvaktens vänsteraxel, men lyfter tyvärr strax över ribban också. Ledning för Backadalen här hade inte varit rättvist, men väldigt skönt. Det efterföljande powerplayspelet är OK, men vi är aldrig riktigt nära att ta ledning.

 

Period 2

Andra perioden fortsätter med många och långa sekvenser i Backadalens zon med avbrott för ett och annat Backadalenanfall. Niklas fortsätter storspela och övriga laget sliter hårt. Ju längre perioden fortlöper desto mer växer förhoppningen om att ta matchen till oavgjort och straffar, eller kanske kunna vinna med uddamålet. I tionde minuten släcker Vinberg det hoppet när ännu ett fartfyllt anfall med ständiga positionsbyten slutar med snabbt instick till friställd spelare som vispar in bollen i öppet mål.

Vi tar timeout och gör ett tidigt försök att plocka ut målvakten för att kvittera. Niklas springer ut och in de sista 2 minuterna och vi får till en del avslut, men det blir inga fler mål för Backadalen denna dag.

Vinberg var storleken större än oss denna gång. Vi gör det bra som är nära och vi kunde med flyt och tur kunnat gå vidare, men förlusten får ändå ses som rättvis.

 

 

Warbergssepeln 2017 är därmed över.


Ledarstaben har framfört sitt stora tack till spelartruppen. Killarna har agerat utomordentlig bra både på och av planen. 

Ringhals kärnkraftverk kändes tveksamt som boende, men visade sig fungera bra. Med sovandet förlagt till var sitt sovrum har vi fått utvilade killar på morgonen och kunnat köra full "frihet under ansvar" på "logementet".

Vi hoppas att spelarna haft lika kul som vi ledare !


Tack också till skjutsande föräldrar.

 

Årets Varbergsbesök får nog ses som vår bäst genomförda cup hittills. 

Om två veckor är det dags för Mölndal. Då tar vi ett steg till....

 

/Anders

Warbergsspelen - gruppspel
2017-04-08 09:01

Backadalen-Landskrona lördag 19:00

 

1 – 00:15 1-0 Jonte (Alex)

1 – 14:35 1-1

2 – 05:37 2-1 Alex (Jonte)

2 – 08:09 3-1 Alex

2 – 11:15 3-2

 

Period 1

Sista matchen i gruppspelet får en rejäl rivstart med Backadalsledning redan efter 15 sekunder.

Landskrona är nära att reducera med ett par riktigt bra chanser i matchens inledning, men sedan tar Backadalen över och forcerar febrilt för att sätta tvåan. Vi kommer inte närmare än två stolpträffar och det blir istället en oväntad kvittering i slutminuten när Landskrona kontrar efter en period av massivt tryck från Backadalen.

 

Period 2

Andra perioden öppnar med en jättechans från Landskrona som vi lyckas avvärja, tätt följd av en fantastisk möjlighet för Backadalen där målvakten fantomräddar när Emil skall stöta in i öppet mål.

Perioden fortlöper med chanser åt båda håll med en klar övervikt för Backadalen. Vi får till slut utdelning när Alex är alert framför mål och stöter in returer till 2-1 och 3-1 i periodens mitt.

Matchens känns vår och vi väntar på fler Backadalenmål, men det blir förgäves. Landskrona tar tidigt ut målvakten och spelar med en utespelare mer de sista minuterna. Vi misslyckas med att kontra in bollen i tom kasse, medans Landskrona till slut får in reduceringen när man bröstar in bollen från nära håll.

Matchen slutar med vinst 3-2, men vi är ändå lite frustrerade över att inte ha fått in fler mål.

 

Backadalen slutar som tvåa efter att ha gått obesegrade genom gruppen. Mycket bra spel och många fina prestationer till trots så känns det som att vi kunde ha vunnit gruppen med lite flyt.

 

Nu väntar slutspel !


Warberg - Backadalen lördag 17:00

 

1 – 03.16 0-1

1 – 04.14 1-1 Jonte (Alfred)

2 – 06:53 Utvisning Warberg

2 – 10:37 Utvisning Erik (Slag)

2 – 12:55 Utvisning Alfred (Slag ?)

2 – 14:55 Utvisning Warberg

 

Period 1

Dags för Warberg som får anses vara gruppens favorit. Vi lyckades dock se Warberg-Landskrona under eftermiddagen och inget av lagen var särskilt skräckinjagande.

Matchen börjar i ett friskt tempo och Warberg är lite vassare inledningsvis. Det  är också hemmalaget som tar ledningen när en pilsnabb nummer 11 löper sig fri med Niklas. Backadalen replikerar direkt med ett likadant mål där Jonte blir friställd av Alfred.

Från mitten av perioden och framåt har Backadalen grepp om händelserna och vi har klart fler kvalificerade målchanser.

 

Period 2

Vi börjar andra perioden med ett felpass och friläge Warberg, men Niklas är alert. En bit in i perioden får Fredrik boll och/eller klubba i ansiktet och blir liggande. Ser otäckt ut, och kämpen Fredrik får vackla ut och vila en stund. I sjunde minuten får Warberg en utvisning, men vi lyckas inte skapa någon riktigt vass målchans trots ett ganska rörligt powerplay. Desto fler målchanser skapar vi under resten av perioden. Alla uppställningar skapar och vi känns klart närmare ledningsmålet fram till 10:37 då Erik blir utvsad för slag. Bra boxplay och få farligheter. Just innan vi skall bli fulltaliga får vi en ny utvisning, denna gång på Alfred. Warberg får möjligheten att spela 6 mot 5 en stund innan avblåsningen och vi hamnar då i ett nytt boxplay de sista två minuterna. Även denna strom rids ut och Warberg får i sin tur en betydelselös utvisning med 5 sekunder kvar.

Matchen slutar oavgjort och det får anses rättvist med tanke på Warbergs sista två minuter i numerärt överläge.

 

Inför sista gruppspelsmatchen har vi alla platser mellan 1:a och 4:a inom räckhåll...Kusten – Backadalen lördag 09:20

 

1 – 09:47 0-1 Jonte (Alfred)

1 – 09:57 0-2 Alfred (Jonte)

1 – 13:32 1-2

2 – 02:11 2-2

2 – 05:59 3-2

2 – 07:05 Utvisning Johannes (ruff)

2 – 13:55 Utvisning Kusten

2 – 14:19 3-3 Alex (Jonte)

 

Period 1

Efter en god natts sömn i våra enkelrum på Ringhals kärnkraftverk kommer vi utvilade och väl taggade till Veddige för första lördagsmatchen.

Bra matchstart igen med en riktigt vass möjlighet redan efter 15 sekunder och ett antal kvalificerade målchanser under de första minuterna. Kusten skapar inte mycket framåt men friställer en spelare i sjätte minuten. Emil gör en magisk hemrush och suger åt sig bollen just i skottögonblicket. I momentet efter är det vår tur när en fin backpass friställer Jonte som inte lyckas måla denna gång.

I nionde får vi ett frislag på vänstersidan och den hanters exemplariskt. Edwin petar till Alfred som lägger diagonalt till Jonte som skjuter direkt... otagbart, 0-1.

Vi hugger direkt på den efterföljande tekningen och nu blir Alfred serverad ett friläge som förvaltas väl. Vi ser ut att få gå till periodvila med tvåmålsledning, men slappnar av en aning. En onödig chanspass i försvarszon friställer Kustenspelare som lägger in reduceringen intill Jespers stolprot.

 

Period 2

Kusten verkar ha fått energi av sitt reduceringsmål och kommer ut till andra  perioden med mer fart och energi. Flera bra anfall resulterar i ett insläppt kvitteringsmål, inpetat från nära håll när vi inte förmår rensa framför Jepser. Matchen är nu jämn och båda lagen skapar en del farligheter. Backadalen skjuter i stolpen och ribban. Kusten utnyttjar en snabb spelvändning och skjuter ribba in för att ta ledningen. Strax därefter får vi Johannes utvisad och matchen verkar glida oss ur händerna. Vi gör dock ett riktigt bra boxplay där Kusten inte får ett enda skott på mål.

Mot slutet av matchen tar Backadalen återigen över initiativet och Kustens utvisning för slag efter 13:55 känns väntad. Vi trycker på för allt vi har i vårt Powerplay och Alex lyckas peta in kvitteringen på en retur med 40 sekunder tillgodo. Vi stannar i anfallszon under resten av matchen, men är aldrig riktigt nära vinsten.

 

En relativt välspelad match där vi trots inledande övertag får vara tacksama för oavgjort.

 

Hem till kärnkraftverket för lite ”uppladdning” J nu...Backadalen-Sunnanå fredag 18:00

 

1 – 14:43 1-0 Jonte (Fredrik)

2 – 06:31 2-0 Johannes (Jonte)

2 – 10:44 Utvisning Edwin (hands)

2 – 12:32 2-1

2 – 13:17 3-1 Jonte

2 – 13:27 3-2

 

Period 1

I första matchen i 2017 års Warbergsspelen möter vi Sunnanå som är en ny bekanstkap för oss. Uppladdning i form av osedvanligt sega bilköer nästan hela vägen ner till Varberg.

Vi inleder med stabilt Backadalenspel och en hel del chanser. Relativt lungt bakåt... Perioden fortlöper i samma stil men det dröjer dock tills sista minuten innan vi genom ett välplacerat Jonteskott lyckas spräcka nollan.

 

Period 2

Fortsatt press från Backadalen med flera bra chanser i periodens inledning. Andra målet kommer från Johannes som prickskjuter ovanför måvaktens högeraxel.

Efter 10:44 får vi en utvisning på Edwin som känns tufft dömd ur mina Backadalenögon. Vi spelar ett stabilt boxplay och ger inte Sunnanå några chanser. Just innan Edwin skall komma in slappnar vi av och låter Sunnanå springa in framför mål och peta in en retur från nära håll.

Vi revanscherar oss direkt och Jonte gör 3-1 på en hand efter ett långt anfall med flera bra avslut.

Sunnanå reducerar återigen strax därpå efter en bjudning i from av feladresserad backpass från vårt håll.

Sista minuten lugnar vi ner oss och spelar runt bollen i anfallszon.

 

En match där vi har ett stabilt spelövertag blev onödigt spännande, men slutar ändå med seger.

En styrka att kunna vinna även om man inte spelar på topp !

Seriesegrarna Pantamera nivå 4
2017-03-26 23:19
Dubbel segerglädje, 6-5 mot Partille o seriesegrare. "Sveriges gladaste innebandylag!!!"
 
Prag - Filmen
2016-08-30 23:07
 
 
Sociala medier
Anslagstavlan
Samarbetspartners