Referat: Stenungsunds IBK D1 - IBF Backadalen D1
Delad pott i damernas premiär
2019-09-29 22:12
Stenungsunds IBK - IBF Backadalen 4-4

Det blev delad pott i damernas seriepremiär. Bortamatchen mot Stenungsunds IBK slutade 4-4 efter fulltid och en mållös förlängning. Det fanns gott om premiärnerver i båda lagen. Dagen till ära så hade de nya matchdräkterna levererats. Mycket snygga och blir ett lyft för hela föreningen.  Matchens lirare i Backadalen blev Emma Blomgren som syns på en av bilderna tillsammans med Victoria Frisell.
En söndagseftermiddag när höstgrytan står och puttrar, det är lite snålblåst ute och temperaturen faller, då vet man att det är innebandypremiär !
Som vi har längtat till att se denna fabulösa sport och nu har man helgerna bokade framöver.

Backadalens damer har efter sin förra rekordsäsong ögonen på sig, och detta kommer visa sig framöver hur vi pallar för trycket. För det kommer det att bli. Om inte annat såg vi det i denna matchen mot Stenungsund.

Stenungsund har för övrigt gjort ett lyft i sin anläggning och blivit ett stort sportcenter. Och så går man till innebandyhallen där det är mörk parkett :)

Matchen är en typisk premiärmatch där båda lagen ger och tar och upplevs ibland som lite oorganiserat. Dock så börjar "tagandet" med utvisningar till höger och vänster. Hårt spel, liggande spel, protest och så vidare. Jag räknade ihop till 8 utvisningar totalt och det gör det inte lättare att spela.

Första perioden så har Backadalen ett spelövertag men något ologiskt tar Stenungsund ledningen i slutet av perioden. Det är ett exempel på att det inte alltid blir som det ser ut. Eller som man vill.

Andra perioden är rätt så inneffektivt och "brötigt", en hel del utvisningar och Stenungsund som börjar få igång lite spel. Och som brev på posten gör dom 2-0 i 14:e minuten.
Desto modigare motståndarna blir och sätter högre press på oss, skapar det ytor och Lisa placerar läckert in 2-1 med assist av Jennifer.

I tredje perioden så kvitterar vi till 2-2 på en skottretur av Johanna och Emma B sätter den i öppen kasse.
Sen görs det mål i nästan varannan minut av båda lagen;
 9:e: 3-2 , 12:e 3-3 Vickan gör mål på skottretur, 14:e 3-4  gör vi ett vackert frisslagsmål där Frida bombar in bollen, 15:e 4-4.

Så blev det förlängning där vi lyckas få två utvisningar efter varandra så det blev boxplay i hela förlängningen  nästan. Men där visar vi styrka att vi inte släpper in några mål i boxplay.

Hyfsad start för våra lejoninnor och vi ser fram mot nästa kamp !