Förlust mot Burås (15-3)
2015-12-15 17:40
Annie gjorde en bra match mot Burås!
Burås IK - IBF Backadalen 15-3 (6-1, 4-1, 5-1)

1:21 var en bra tid på klockan, då gjorde vi två av våra tre mål. Vad som hände mer under matchen berättar "Matchens Simba" Annie Augustsson.
Hej Annie! Du fick ta med dig Simba hem i Söndags efter matchen mot Burås. Gött jobbat!
Tack!

Det hände en del grejer under matchen som inte syns i protokollet - kan du berätta om matchen i sin helhet?
Ja det kan man lugnt säga! Jag skulle våga påstå att denna matchen är bland de mest händelserika jag spelat. Inför mötet mot Burås var truppen inte så stor så jag och två andra damjuniorer blev tillkallade att spela. Det slutade med att blev vi 11 stycken med målvakt. Som till vilken annan match som helst visste vi redan innan att det skulle bli tufft och att det gällde att kämpa och spela som ett lag för att vinna.

Matchen startade och de första 10 minuterna var det enligt mig vi som styrde och motståndarna som jagade boll. Men med otur gled mål efter mål in och efter första perioden låg vi under med 6-1. Jag anser det berodde på att vi inte pratade med varandra. Vi tappade våra markeringar framför mål och Burås såg och utnyttjade det.

I första periodpausen skedde det ett flertal förändringar i omklädningsrummet som ledde till att jag fick ta Linns plats i målet och bli målvakt. Jag är normalt inte målvakt och har bara stått några fåtal gånger under de senaste tre åren. Men vi gjorde det bästa av situationen och jag tycker vi löste det väldigt bra och startade period två bra enligt mig. Vi hade samlat nya krafter och var redo att fortsätta kämpa men efter några minuter in skadade sig vår back Linnea. Hon fick en klubba på näsan och föll ihop. Jag som var näsmast henne fick panik och kastade av mig min hjälm och handskarna innan jag sprang fram till henne. Det slutade med att hon åkte till akuten och vi blev kvar med 8 utespelare och mig i mål. Efter skadan krigar vi på men vår ork tryter och det märks att vi inte riktigt orkade hela vägen. Jag som är helt ovan släppte in ytligare 9 mål vilket gjorde att vi förlorade med 15-3. I helhet anser jag vi gjorde det bästa vi kunde, med få spelare och utan målvakt spelade vi ändå ett bra spel.

Du spelar vanligtvis med våra damjuniorer, hur känns det att komma upp och spela divison 2 matcher emellanåt?
Jag tycker det är riktigt roligt att få chansen att spela med damerna. Jag känner hur de utvecklar mig som både person och innebandyspelare. Jag är van vid att få väldigt tydliga “instruktioner” på hur jag ska spela och vad jag ska tänka på. Medan när jag spelar med damerna märker jag hur stor skillnad det är och att jag måste ta mera ansvar för mitt spel. Vilket jag anser är både lite nervöst men nyttigt emellanåt. Att jag får tänka själv och komma på egna lösningar och t.ex frislagsvarianter som jag sedan kan ta med i våra egna damjunior matcher.

Nästa helg är det match mot Lerum, vi hoppas du kan vara med även då! Vad tror du om den matchen?
Eftersom jag inter spelat så vidare många matcher med damerna gjorde jag lite snabba sökningar på Lerum och fick fram att de låg 3:a i serien. Jag tror det kommer bli en tuff och hård match och förhoppningsvis är vår trupp större än helgens match.

Vi tackar för snacket och önskar dig en härlig säsong vidare!
Tack!

Simba: Vårt eget vandringslejon som huserar hos föregående match bästa spelare, vilken i sin tur utser vem Simba ska få mysa hos efter kommande match.

Nästa match spelas på Söndag mot Lerum hemma på Savannen kl 13:00. Väl mött!