Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IBF BACKADALEN
Tillsammans Ansvar Glädje - TAG
SPORTHALL I BACKA
Planerade idrottshallen i Backa kommer inte att byggas!
2019-04-12 14:40
I måndags kom beslutet från kommunen, Göteborgs Stad, att den planerade idrottshallen som skulle byggas på Selma Lagerlöfs Torg inte kommer att bli av. Istället planeras nu för en ny idrottshall vid Brudbersgsskolan som kommer att kunna stå klar tidigast 2023. Detta är ett stort svek mot alla ungdomar och föreningsaktiva i Backa som i så många år väntat på en ny idrottshall.

Med anledning av beslutet så har man från Göteborgs Stad genom Norra Hisingen kallat till ett informationsmöte:
Datum:  Tisdag 16/4 kl. 17:30. 
Plats:     Kulturhuset, Selma Lagerlöfs Torg 25.

"På mötet kommer du att få kort information från tjänstepersoner i de ansvariga förvaltningarna när det gäller planering av idrottshallar i Backa/stadsdelen Norra Hisingen. Det kommer att ha tjänstepersoner från idrotts- och föreningsförvaltningen, samt ytterligare kompetenser från stadsledningskontoret på plats."


Vi uppmanar nu er alla att komma till mötet och ställa frågor och visa att vi inte accepterar det som sker med hallsituationen i Backa. Vi måste få möjlighet att kunna bedriva en vettig verksamhet i vår stadsdel.
I anslutning till informationsmötet så kommer det ordinarie förmötet till SDN Norra Hisingens nämndmöte att hållas kl. 18:00 på Selma Center, där det kommer att finnas lokala politiker från SDN Norra Hisingen närvarande och där man som invånare kan ställa frågor som berör vår stadsdel.

IBF Backadalen har tillsammans med Backa Handbollsklubb under flera år haft igång en gemensam hallgrupp som jobbat och verkat för att det skall bli en "riktig" hall i Backa. Att vi nu får detta besked att den "riktiga" hallen inte kommer att byggas, är ett stort hån mot alla invånare i Backa i allmänhet och i synnerhet inte minst de snart 1000 aktiva medlemmarna och alla ledare i båda föreningarna. De som så länge väntat på att kunna få bedriva en bra verksamhet i den egna stadsdelen.

Det finns mycket att berätta om vad som hänt och inte hänt under alla år, inte minst de senaste 7-8 åren då man haft en förhoppning om att det till slut skulle bli en hall i Backa, när den provisoriska "tält-hallen" blev en fullständig katastrof. Vi kommer inom snar framtid att återkomma med en berättelse som tar er med in i den krokiga och tragiska väg som har lett fram till där vi står med hallsituationen idag.

Länkar att läsa mer om beslutet som nu tagits:


 
Sociala medier
Anslagstavlan
Huvudsponsorer
Sponsorer
Samarbetspartners