SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
SPORTHALL I BACKA
Idrotts och förenings förvaltningen har lagt locket på.
2014-05-08 13:46
Efter att IoFF (Idrott och förenings förvaltningen) gjort klart handlingar för upphandling (förfrågningsunderlag) av övertryckshall och omklädningsbyggnader (separata upphandlingar) kontaktade föreningarna (IBF Backadalen och Backa HK) IoFF med synpunkter på förfrågningsunderlaget.
 
Detta gjorde vi efter att besökt liknade övertryckshallar (som IoFF vill uppföra) i Påvelund och Kungsbacka. Det vi kunde konstatera vid dessa besök är att fläktar håller mycket hög ljudnivå om inte ljuddämpare monteras vilket man gjort i Kungsbacka.
 
I förfrågningsunderlaget finns överhuvudtaget inga krav på acceptabla ljudnivåer, vilket föreningarna framförde tillsammans med andra synpunkter den 23/3.
Detta gjorde vi för att säkerställa att en ändamålsenlig tillfällig sporthall i Backa uppförs!
 
Dessvärre har återkopplingen ifrån IoFF på våra synpunkter inte varit tillfredsställande, IoFF:s representant anser att våra synpunkter inte hinns med att beakta eller bemötas.
 
Att Stadsdelen Norra Hisingens projekt ”Backa i Fokus” som antagit fyra strategier för att vända den negativa trenden i Backa och som syftar på att medborgarna i stadsdelen ska ha inflytande och ett gemensamt ansvar i samhällsutvecklingen gäller dessvärre inte utanför Stadsdelen enligt projektledaren Åsa Lorentzi, som vi har träffade härom veckan. Nedan de fyra strategierna.

Fyra strategier för socialt hållbar utveckling


Backa i Fokus har arbetat fram gemensamma strategier för att påverka utvecklingen mot en socialt hållbar stadsdel:
 
• Framtidstro och medskapande. Att bidra till att medborgarna känner ökad framtidstro och får ökad egenmakt, det vill säga har makt över sin egen livssituation samt att de har inflytande i samhället och i samhällsutvecklingen.
 
• Hållbart och strukturellt perspektiv. Att verka för långsiktiga och väl samordnade arbetssätt. Att genom ökad kunskap om förutsättningar för socialt hållbar utveckling bidra till att förvaltningen prioriterar resurser och väljer arbetssätt som bidrar till att utjämna skillnader i levnadsvillkor mellan grupper i stadsdelen, med särskilt fokus på barns uppväxtvillkor.
 
• Helhetssyn och samverkan. Att bidra till ett ökat långsiktigt gemensamt ansvars-tagande och minskat stuprörstänkande, då komplexa samhällsproblem inte går att avgränsa till en sektor, en myndighet eller ett kompetensområde.
 
• Infrastruktur och mötesplatser. Att skapa meningsfulla aktiviteter som bidrar till minskad segregering mellan grupper och rum och även till att öka tillgången till positiva arenor för medborgarna att mötas på.
 
Chefen för upphandlingen av en tillfällig sporthall i Backa, Ingemar Henriksson på IoFF, har efter påstötningar från oss, återkopplat en månad efter att vi framförde våra synpunkter.
 
Henriksson anser att vi skall vara tacksamma för det som gjorts, är vi inte det borde vi skriva till Idrotts o förenings nämnden och be dem avstyra upphandlingen av den tillfälliga sporthallen.
Skrämselpropaganda?  Vi föreningar vill ju föra en konstruktiv dialog så det var ju inte så vi ville bli bemötta.
 
Att Henriksson och IoFF inte förstått att föreningarna och IoFF borde jobba mot samma mål och med ett gemensamt ansvarstagande för att få till en ändamålsenlig tillfällig sporthall i Backa är beklagligt.
 
Nu får vi hålla tummarna för att IoFF tänker på allt själva, så att inte en färdigställd tillfällig sporthall i Backa medför att idrottsverksamhet inte skulle gå att bedriva, detta vore ju förödande.
 
Vi återkommer löpande här på hemsidan, om vi har mer information i hallfrågan.

Kristian Svensson
Samordnare IBF Backadalens hallgrupp
Ledare Pojkar-01
 
Sociala medier
Anslagstavlan
SAMARBETSPARTNERS