Förlust mot Lerum (4-10)
2015-12-23 15:00
Damerna önskar alla som följ oss under 2015 en God Jul & Gott Nytt År!
IBF Backadalen - FBC Lerum 4-10 (1 - 2, 2 - 2, 1 - 6)

Lerum fick sig nog en chock när de kom till savannen och fick möta ett riktigt taggat hemmalag som stod upp och gav Lerum en rejäl match de första två perioderna. Bara för att lejoninnorna må ligga sist i serien utan poäng än så länge, så finns fortfarande viljan och kämparglöden för att göra det surt för de andra lagen och förhoppningsvis snart få rycka åt sig en poäng!

Sandra hade en väldigt bra dag på planen och fick efter sina tre mål välförtjänt ta emot blommor från vår sponsor Redbergsgårdens Blommor. Linda var på hugget under Söndagens match och fick även hon placera in ett mål och blev utsedd till matchens simba, självklart tog vi oss ett snack med henne!
Hej Linda! Du fick välförtjänt ta emot Simba efter matchen mot Lerum i Söndags. Grattis!
Tack så mycket, superkul!

Det var många som höjde sig ett par snäpp denna matchen och vi gav verkligen Lerum en match i två perioder. Kan du beskriva matchen?
Ja, vi gav dem verkligen en match! Jag tror att Lerum kom till matchen ganska säkra på att enkelt kunna plocka med sig 3 poäng hem, men det skulle vi ändra på! Vi gjorde matchens första mål, vilket jag tror skakade om Lerums försvarsspel en hel del. Vi upplevde att backarna blev stressade och när vi pressade på vann vi flera gånger bollen på deras planhalva.

Jag upplevde också att vi höjde vi oss tempomässigt jämfört med tidigare matcher och tror att det var en nyckel till att de två första perioderna gick så bra. Sista perioden blev vi trötta och orkade inte pressa lika högt samt hålla tätt ordentligt i försvaret, vilket Lerum utnyttjade. Överlag tycker jag att vi spelade denna matchen som ett lag och att vi verkligen kämpade för varandra in i det sista, det var på så sätt en rolig match att spela! Jag kom hem med blåmärken och rivsår på armarna, haha!

Du fick hängt en kasse, kan du berätta om målet?
Det var väldigt skönt att få göra mål! Jag har haft en trög säsong och det har inte riktigt flutit på i spelet förrän denna matchen, så det var kul. Minns inte så mycket men jag kom i fart på vänsterkanten och Sofia tog en löpning ner i hörnet, så tänkte först förlänga till henne men tittade upp mot mål och såg att målvakten placerat sig långt till vänster, så jag chansade och tryckte iväg bollen mot högra sidan av målet, och det gick ju vägen!

Nu tar lejoninnorna lite uppehåll för att samla krafterna till den 10 Januari när vi möter Burås hemma! Hur ska du tagga till under helgdagarna?
Nu ska jag åka hem till Uddevalla och fira jul med familjen! Kommer också försöka hitta tid till att träna lite individuellt.  10 januari ska vi ge Burås minst samma match som Lerum fick känna på!

Vi tackar dig för pratstunden och önskar dig lycka till vidare under säsongen samt en god jul!
Tack så mycket, god jul önskar jag till alla lejon!

Simba: Vårt eget vandringslejon som huserar hos föregående match bästa spelare, vilken i sin tur utser vem Simba ska få mysa hos efter kommande match.

Nästa match spelas den 10 Januari hemma mot Burås 15:30 (missa inte att herrarna kl 13:00 spelar mot Lidköping)