Delad pott för herrarna
2018-10-21 10:18

Hovås IBK - IBF Backadalen

8 - 8 e.fl.  (3 - 2, 2 - 2, 3 - 4)

Under fredagskvällen åkte herrlaget till ödsliga Lisebergshallen för spel mot Hovås IBK. En match som bjöd på många mål och där Backadalen kvitterade med endast 2 sekunder kvar.

Denna gång får vi en rapport från matchen av lejonens tränare, Erik Friberg:

Det är dags för fredagsmatch i ödsliga Lisbergs hallen och vi kommer till spel med två och en halv femma då vi fått några sena återbud.
Inför matchen har vi pratat om att sätta vår prägel på matchen och försöka spela det spel som vi nött under dom inledande månaderna av säsongen.

Hovås inleder matchen piggast och spelar fyndigt i offensiv-zon. Trots det är det vi som tar ledning efter en omställning där Oscar Pettersson avslutar med ett rappt handledsskott.Perioden böljar fram och tillbaka men Hovås avslutar den bra och går till periodvila med en 3-2 ledning, absolut välförtjänt!

Vi vaknar till ordentligt i andra perioden och för spelet, tyvärr bjuder vi Hovås på alldeles för mycket yta och några för billiga mål. Trots en svajig defensiv har vi gått ikapp och perioden slutar 6-6.

Tredje perioden startar vi i boxplay där vi sliter förtjänst fullt och precis när vi ser ut att reda ut situationen tar Hovås ledningen på en tilltrasslad situation kring målet. Hovås utökar också sin ledning innan vi vaknar till och åter börja föra spelet. De sista femminuterna är det rejäl press och vi lyckas både reducera och även kvittera när det bara återstår 4 sekunder.

I efterföljande förlängning är det återigen böljande spel men allra närmst att avgöra är Emil Kronaas som har ett stenhårt skott k stolpen!

Inför nästa veckas match mot Guldheden behöver vi sätta defensiven bättre och vara med direkt från första tekning. Vi visar dock stark moral när vi tar oss tillbaka in i matchen och det tar vi med oss till nästa vecka.

På söndag 28/10 kl. 13:30 möter vi Guldhedens IK hemma på savannen i Lundbystrand!  Välkomna då!