IBF Backadalen är stolta att presentera Göteborg Floorball Festival
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
HJAS

Härlig seger för herrjuniorerna mot Lindås IBK
2018-01-13 22:25

Backadalens lejonjuniorer åkte ut till Salming Arena lördag kväll och tog en härlig seger mot Lindås IBK med 7-5 (i Vårserie 1). Trots tvåmålsunderläge flera gånger om så lyckades man vända matchen och avgöra endast 1,5 min från slutet. Riktigt rolig och fartfylld match att titta på med många målchanser och ett härligt kämpaglöd från lejonjuniorerna.

Varför skall man tillbringa en lördagkväll i soffan när man kan se Backadalens juniorkillar lira innebandy. Så resonerade jag idag när jag efter lite eftermiddagsmat tog mig ut till Salming Arena för att se på innebandy. Det är ju inte speciellt många matcher jag brukar se under helgerna så tänkte att det kunde vara lite roligt att se grabbarna lira.


Och jag får säga att jag blev väldigt imponerad av killarna. Både av spelet och energin i löpningar, engagemang och bra passningsspel och många avslut på mål. Trots 0-1 innan man hunnit sätta sig tillrätta med kaffekoppen. Sedan följde 2-0 till hemmalaget Lindås och det kändes som att "Ajdå, hur skall det här sluta."


Men lejongrabbarna tog tag i matchen och spelade upp sig. 1-2 följdes tyvärr av 1-3, men de vek ändå inte ner sig. Trummade på bra och det böljde fram och tillbaka. När det endast gått några sekunder in på 2:a perioden så gjorde vi 2-3 och kände att vi var med på allvar igen. Sedan skapade vi mycket chanser men bollen ville inte in. Lindås spelade inte på något sätt dåligt utan är alltid välorganiserade och har många duktiga spelare. Men idag skulle Hisingsgrabbarna inte ge sig.

Trots att man släpper in 4-2 och att det då lätt kan kännas att det blir lite mentalt jobbigt så fortsätter man trumma på. När vi i slutet av 3:e perioden får in kvitteringen så känns det faktiskt som att vi realistiskt t o m skall kunna vinna och visst gör vi det. 6-5 en och en halv minut från slutet och sedan tar Lindås ut målvakten och vi gör 7-5 i öppen bur.


Jag har inte speciellt bra koll på namnen på killarna i laget och även om jag vet vilka som gjorde några av målen så väljer jag i denna texten att utlämna det.

Tycker att jag hellre vill framhäva hela laget med grabbarnas och ledarnas härliga inställning och köra "ända in i kaklet". Det var en gedigen lagseger där vi rullade runt på 3 femmor hela matchen och där ingen full ur ramen. Vill ge cred till Svedman, Kristian och Stefan i båset som visade vägen med att ge alla killarna chansen hela matchen ut. Jag tror att alla kände sig väldigt delaktiga och det stärker hela juniortruppens fortsatta vår. När det känns lite tungt, så plocka fram den här matchen ur era minnen och tänk på den positiva känslan av att vända och kunna vinna matchen.


Måste säga att jag imponeras av flera spelare i laget som snart knackar på dörren till A-laget på allvar. Skall bli väldigt intressant att följa er de närmsta åren. Genom den stora bredd på juniortuppen som Backadalen nu äntligen börjat få så skall det bli intressant att följa flera av er när ni tar steget upp.


Men ingen rast och ingen ro. Imorgon eftermiddag 15:00 är det dags igen, då serieledande Pixbo Wallenstam kommer på besök till Tuve Sporthall för match i HJAS-serien. Tänkte även närvara på denna match vilket jag tror kommer bli en rafflande tillställning. Inget lag åker till Tuve och hämtar 3 lätta poäng, så imorgon taggar ni till ordentligt igen, eller hur?!

Även D-JAS möte Pixbo Wallenstam direkt efter HJAS-matchen (17:00), så det blir mycket kaffe och fika imorgon em.


Lycka till!


// Stefan "Pinge" Jungegård

The Hangaround

Nyhetsarkiv
JAS - Landvetter wings2020-09-04 14:07
USM 20152015-11-11 20:51
 
På gång
PARTNERS / SPONSORER
Sociala medier
Anslagstavlan
SAMARBETSPARTNERS