Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IBF BACKADALEN
Tillsammans Ansvar Glädje - TAG
HJAS
P00 kom 3:a i Röda Cupen!
2016-02-07 22:05

P00 kom 3:a i Röda Cupen

Helgen den 5-7 februari avgjordes Svenska Innebandyförbundets stora cup för pojkar och flickor födda 2000 och 2001. Lagen som anmälde fick själva välja om man ville spela en ”Svår” eller ”Lätt” klass och dessutom var man ville spela sin cup. Det fanns två ”Svåra” cuper, en i Kungälv och en i Arboga och Köping. Vi valde att spela i Kungälv med P00 och det gick riktigt bra.

Efter att ha radat upp 4 segrar på raken i gruppspelet under fredagen och lördagen var det på söndag förmiddag dags för gruppfinal mot IBK Lund. Ett Lund som överraskande tappade poäng mot Lerum i sin första match och därmed behövde en seger för att passera oss i tabellen och ta hem gruppsegern.

Vi fick en tuff start på matchen där Lunds Henrik Hedberg gjorde 0-1 redan efter 42 sekunder. I bytet därefter träffade Backadalens Ludvig Andersson stolpen och bollen studsade rakt ut till Oscar Ljungqvist som rakade in 1-1. 12 minuter i matchen fick vi ett gyllene läge då Lunds Erik Nilsson åkte ut för hårt spel. Men istället för ledning för oss kontrade Lund in 1-2 via ett två-mot-enläge. Matchens lirare Henrik Hedberg gjorde inget misstag när han sköt direkt på sidledspassen.

Vi kämpade på men bollen ville inte vår väg. Flera stolpskott och massvis med chanser och riktigt bra spel räckte inte till mot ett mycket bra spelande Lund.

Så vi kom 2:a i gruppen och fick inrikta oss på bronsmatch mot 2:an i Grupp A istället. Där ställdes vi mot Herrestads AIF från Uddevalla. Ett lag som brukar prestera bra på stora cuper. Det gällde att vi var på tårna från början. Och det var vi! Efter bara 16 sekunder frispelade Jonte Hartmann Pontus Bylund fram till 1-0! Killarna fick stanna kvar på planen och efter 53 sekunder var det dags igen. Denna gång passade Jonte till Ellioth Tilly och vi ledde med 2-0. Herrestad var i brygga men reste sig och i en kontring tvingades Simon JB att låsa motståndarens klubba och straffen var odiskutabel. Det kändes som att han i och med detta hade räddat ett mål för vi har ju Lukas Källström som målvakt. Men motståndarnas Jesper Wallström lyckades att tråckla in bollen som knappt hade styrfart över mållinjen.

Sedan började en mäktig kamp. Herrestad är kända för sitt snabba passningsspel i anfallszon men Backadalenkillarna var på dem som hökar och tillät inget skönspel över huvud taget. Framåt hade vi flera heta chanser. Men det skulle dröja ända till 15 minuter in i andra halvleken innan vi fick vår största chans att avgöra matchen. En fasthållning framför Herrestadmålet och vi fick en straff. Pontus Bylund gjorde allt rätt men när han väl skulle skjuta in bollen förbi den bortlurade målvakten så lyckades denne mirakulöst rädda med hjälmen. Nu började det att bli riktigt spännande. Båda lagen kämpade och gav allt i varje byte. Med ett par minuter kvar plockade Herrestad ut sin målvakt och pressade på riktigt bra. Vi hade flera chanser att avgöra i öppet mål men hela tiden kom det spelare emellan. Till slut tickade tiden iväg och vi kunde sträcka armarna i luften efter att vunnit matchen med 2-1! En liten skräll var detta förmodligen men absolut inte för oss i laget som vet att vi på bra dagar kan slå vilket lag som helst i Sverige.

Bra kämpat hela gänget och ett extra tack till 01:ornas Jesper Jernstedt som var med som reservmålvakt hela helgen och även gjorde en bejublad match mot Herrestads 01:or i gruppspelet.

Resultat Gruppspel

IBFB vs Marstrand 4-2
IBFB vs Herrestad 5-3
IBFB vs Myggenäs 3-1
IBFB vs Lerum 7-0
IBFB vs Lund 1-4


Nyhetsarkiv
USM 20152015-11-11 20:51
 
Sociala medier
Anslagstavlan
Huvudsponsorer
Sponsorer
Samarbetspartners