Referat: IBF Backadalen - IBK Kungälv D1
Dagens match mot Kungälv var ytterligare ett prov på var laget står i upprakan med få
matcher kvar. Kungälv har vi ofta jämna matcher mot så det fanns lite att bevisa.

Vi börjar i ett högt tempo och löpvilliga spelare skapar lägen hela tiden. Dock ska vi säga
att Kungälv är väldigt skottvilliga med, så det skjuts högt och lågt från båda lagen i första
perioden.
Oftast skapas det lägen efter skottreturerna men det är inte det som skapar läge för Annas öppnande
mål med en backhand 7 minuter in i matchen, serverad av Helene. Oväntat som snyggt mål från distans.
Som jag skrivit tidigare så är högt presspel melodin för i år och det betalade sig när Kungälv
slarvar och tillåter Lollo sno bollen, som passar Lisa som skjuter den snyggt i mål.
Total dominans i första perioden och det känns betryggande.

I andra mattas Backadalen av och och Kungälv lyfter spelet och det skapar viss röra i matchen med chanser för
båda lagen. Dock så kommer ett märkligt mål till, där en boll studsar upp i luften efter skott, och
i en vid båge över målvakten landar i mål. Det är ett sådant mål som man ser i fotbollen när den seglar
otagbart in i bortre krysset.

Vi jobbar in oss i matchen och i mittperioden har vi ett otroligt starkt byte där Kungälv i princip står runt
egen målgård och vi är inte ens nära att kunna byta för vi pressar dom så länge.
Dock så 11 minuter in i matchen så kommer en gammal måltjuv fram, Emma B och BAM upp i krysset med bollen.
Och i 13:e så drar hon in bollen efter ribbretur.

Kungälv decimeras något efter en skada och deras bänk ser tunn ut och orkar inte hålla uppe hela matchen.
I tredje perioden efter 3 minuter utökar vickan med 6-0 och i 13:e kommer matchens delikatess när Emina fintar
upp målvakt och back på läktaren och gör 7-0. Mycket elegant !

Om vi pratar ett effektivt Backadalen så gjorde vi målen efter ett effektivt spel. Hög fart och rörelse skapar
lägen och har man tålamod så sitter bollen.

Nu är det inte många matcher kvar och det kommer avgöra vår tabellplacering som vi prenumerat på ett tag, 2:a plats.
Sista ordet är inte skrivet och tror vi att det blir mer matcher än de tre som återstår ?
Det står skrivet i stjärnorna eller i en matchrapport någon gång i framtiden :)

Bollfärgerna då ? någon sa att bandybollsfärgen syntes bättre, och alla behövde en välförtjänt paus i ett par minuter
för att hitta rätt färg....Bedöm själva.