2021-12-07 10:02

FBC Partille - IBF Backadalen

4 - 6  (1 - 0, 2 - 2, 1 - 4)

Partille borta och serieledning i potten, en riktigt intressant match på förhand.

Hemmalaget börjar första perioden bäst men Backadalen jämnar ut spelet i en chansrik period. Partille tar ledningen sent i första.

Andra perioden börjar bra för Backadalen då Sara Thorn driver upp bollen på högerkanten och försöker hitta Lisa Tilly på bortre men bollen styrs in till 1-1 av hemmalaget efter 1.39.

7.39 in tar Partille ledningen men knappt en halv minut senare kvitterar Linn Johansson efter en tilltrasslad situation på pass av Emma Sandgren.

Minuten senare tar Partille ledningen igen.

Även denna perioden är väldigt chansrik men där Backadalen har störst bollinnehav.

Tredje perioden startar och pang pang 2 snabba mål av Backadalen. 3-3 efter 15 s av Sandra Hugosson assist Linn Johansson och 40 sekunder senare drar Elin Hagström upp den i bortre krysset på pass av Sara Thorn.

Backadalen har fortfarande störst bollinnehav och skapar många bra chanser. Partille har bra spelvändningar men Ida Hjern storspelar denna kväll. 15.18 skjuter Emma Sandgren från halva och bollen letar sej in, Backadalen tar ledningen med 5-3, Johanna Odbratt får assisten.

I slutet av matchen tar Partille ut målvakten och skapar några bra lägen. 18.28 får Johanna Odbratt bollen av Frida Nyberg och då blir det 6-3 i öppen bur från egen planhalva. Partille lyckas få in en sen reducering och matchen slutar 6-4.

En bra laginsats i bra tempo gör att Backadalen vinner välförtjänt och som fortfarande är obesegrade efter 9 matcher. Detta gör att våra damer går upp i serieledning.

På Torsdag väntar ny match då mot Lerum, som ligger tvåa just nu. Matchen spelas i Tuve Sporthall kl 20.00.