Referat: Guldhedens IK H2 - IBF Backadalen H2
Lejonen slog pingvinerna!
2020-02-07 12:00
Guldhedens IK - IBF Backadalen
7 - 11  (2 - 2, 1 - 4, 4 - 5)

Det var denna söndag Guldhedens pingviner mot Backadalens lejon som ställde mot varandra i gamla anrika Valhalla Sporthall. Parketten är ju lejonen vana vid så det borde ju passa oss bra, men det tog ett tag innan man kunde få grepp på matchen och i slutet kunde gå ifrån och vinna...

Denna gång får vi en kort rapport från matchen av Lejonens huvudtränare Thomas Palmér:

Finns det Pingviner i Guldheden?

Valhalla A-hall, den enda hall i Göteborg med lika risig parkett som Lundbystrand, det borde väl passa oss? Guldheden kämpar i år i tabellens lägre del och "farbröderna" börjar närma sig bäst-före datum. I princip skulle de nästan kunna vara farsor till nästan alla våra gubbar. I dag har pingvinerna dock bestämt sig för att bjuda på en ordentlig fajt. De känns organiserade och påkopplade, har till och med coachning från sidan. Matchen inleds och spelet är hafsigt och slafsigt från bägge lagen. Känns som att Guldheden tjänar på detta. 10 minuter in i matchen och Micke G presenterar sig för Guldhedens målvakt med en riktig pärla i närmsta krysset. Jonas Hansson fick erkänna att det var snyggt. Som vanligt så kan vi inte spela någon längre stund på resultatet utan kvitteringen faller omgående. Pingvinerna var inte så mycket bättre på det utan tar en utvisning och vips så har Krona gett oss ledningen. Guldheden lyckas till och med kvittera innan första perioden tar slut. 2-2

Andra perioden är inte mer än tre minuter gammal så tar Guldheden ledningen. Gubbarna är fyllda av energi och fighting spirit, ja inte våra alltså. Vi räddas av stolparna ett flertal gånger och Jocke borde nog köpa sig en trisslott på hemvägen. Vi kvitterar till slut, 3-3. Vi behöver få till en tempohöjning och går ned på två linor. Pang, pang och pang. Vi går ifrån med tre bollar och spelar lite bättre nu. Pingvinerna börjar faktiskt se lite trötta ut nu, de har ju sprungit en del med sina korta ben.

Inledningen av slutakten börjar bra för Guldheden, två reduceringar och de vädrar morronluft. Vi driver upp tempot i matchen och seglar ifrån målmässigt via 4 snabba. Guldheden försöker kraftsamla men det bär inte frukt längre. Matchen spelas av och slutresultatet skrivs till 7-11. Vi gör som vanligt många mål och släpper tyvärr in alldeles för många också. Här finns en stor förbättringspotential. Gott med tre pinnar och en hel del snygga mål. Heder åt Guldhedens moral och kämpaglöd fast det måste varit tungt emellanåt.

Stort tack till alla som följer oss. Närmast väntar Landvetter IBK hemma på savannen i Lundbystrand på söndag 9/2 kl 19:00. Väl mött där!