Referat: Burås IK H2 - IBF Backadalen H2
Svängig match i Svingeln
2019-11-28 09:24
Burås IK - IBF Backadalen
5 - 6 e förl. (0 - 2, 4 - 0, 1 - 3, 0 - 1)

I lördags var det dubbelmöte för dam- och herrlaget mot Burås IK i gamla slitna Svingeln Sporthall. Damerna förlorade men herrarna tog 2 poäng efter seger i förlängning. Det svängde rejält med tidig ledning för Backadalen som förbyttes att man låg under, men sedan kom igen och avgjorde i förlängningen genom den notoriske målskytten Emil Kronaas!

Denna gång får vi en kort rapport från matchen av Lejonens sportchef Daniel Liepins:

Efter ett par förluster i ryggen kom Backadalen till spel mot svårspelade Burås i svårspelade Svingeln.

Hemmalaget inledde bäst i de inledande bytena men därefter tog lejonen över händelserna i matchen så när Ludde gjorde 1-0 efter 3.47 efter ett fint förarbete av William Jansson så kändes det helt rättvist. Burås stack under perioden upp vid några tillfällen och kom till ett par bra lägen att kvittera men Jacob svarade för flera bra parader. Backadalen fick också det sista ordet i perioden när Emil Kronaas med en passning från offensivt sarghörn friställer Tilly helt framför kassen. 2-0 i paus och det känns kassaskåpssäkert så långt.

Den andra perioden börjar emellertid lite trevande och Burås tillåts ta kommandot i matchen, det dröjer däremot till att halva matchen spelats innan reduceringen kommer men efter detta är det hemmalaget för hela slanten som på bara fem minuter går ikapp och förbi till 4-2. Minst sagt en match med två olika ansikten så här långt.

I den tredje perioden är det fast beslutna bortaspelare som har siktet inställt på att, trots debaclet i den andra perioden, ta med sig poäng till Hisingen igen. Backadalen höjer tempot rejält och skapar nu massor av lägen men det dröjer till sju spelade minuter av den tredje perioden innan reduceringen sitter och det genom en riktig delikatess av Ville som lurar bort målvakten så det står härliga till. Kort därefter får Backadalen också chansen att spela med en man mer och det ger resultat när Ludde hittar Kronaas som piskar in kvitteringen. Nu känns det som att Burås går på knäna och kommer få svårt att hänga med så därför känns det väldigt snopet ur bortalagets synpunkt när de sticker upp och återtar ledningen efter 14 spelade minuter.Backadalen hänger inte läpp för det och det dröjer inte lång tid innan Kronaas på nytt kvitterar. Under de återstående minuterna så byter lagen målchanser med varandra men målvakterna står emot bra. Hos lejonen har Eric Wahlström kommit in och han får göra flera bra räddningar.

Matchen går till förlängning och där får gästerna på nytt chansen att spela med en man mer och återigen hittar Ludde ut till Kronaas som med sitt tredje mål i matchen avgör och gör att Backadalen kan åka hem med två poäng i bagaget.

Stort tack till alla som följer oss. Närmast väntar Herrstad AIF hemma på savannen i Lundbystrand på lördag 30/11 kl 14:30. Väl mött där!