2017-10-11 22:01

IBF Älvstranden - IBF Backadalen

4 - 6  (1 - 2, 2 - 2, 1 -2)

UPPDATERAD MED MATCHREFERAT (2017-10-15)

Ikväll så intog lejonen savannen i Lundbystrand, fast som bortalag. Vår moståndare som var hemmalag, IBF Älvstranden besegrades med 6-4 i en ganska så dålig innebandymatch. Det viktigaste vi tar med oss från matchen är 3 POÄNG och att vi rullade runt på 17 man under stora delar av matchen.

Kändes ovant att komma 5 minuter innan matchen med en kopp kaffe och bara sätta sig på läktaren men så är det när det är bortamatch då kan man njuta av det.

Vi startar på 3 femmor:

Målvakt: Daniel Boquist

1:a femman: Abrahamsson, Theo, Fabbe, Wedberg, Oscar

2:a femman: Hamretz, Ehrendahl, Ove, Lukas, Hellström

3:e femman: Oscar, Daniel Bergqvist, Aronsson, Kronaas, Östling.

1:a perioden

0:25 0-1  Självmål
Tilltrasslad situation med hopslag bakom Älvstrandens mål där bollen gick upp i en båge och in framför kassen och studsade på Älvstrandenspelare in i mål.

Backadalen har inledningsvis mycket boll och skapar halvchanser. Älvstranden kontrar då och då. Backadalen slarvar därmemot oerhört mycket med bollen och har inte riktigt skärpan uppe.

17:33 U2 Älvstranden (hög klubba)

18:05  0-2  Kristian Ehrendahl (Filip Hamretz)
Powerplay där vi rullar runt bollen bra och Ehrendahl avslutar med en riktig strumprullare, men bollen går på mål och målvakten släpper in den.

19:07 1-2

Vi slarvar med bollen i egen zon och Älvstrandens Tobias Darell och snor åt sig den och får alldeles för mycket tid att slå in bollen bakom Daniel i målet. Kändes väldigt onödigt när vi nyss fick 2-0. Men vi är i alla fall i ledning i paus och det känns som att vi har kontroll på matchen.

2:a perioden

01:15 U2 Backadalen (protest)

02:48 2-2
Älvstranden rullar runt bollen i PP och kommer på skott från kanten, Man ger skytten alldeles för mycket tid och bollen ramlar in lite lätt bakom vår målvakt.
Återigen känns det onödigt då vi inte gör jobbet och går dit ordentligt.

Fem minuter in i matchen så drar Backadalen upp tempot. Nu ser man hur bra vi kan vara när bollen går med fart och passningarna är precisa på bladet. Mer av detta önskar vi se killar.

09:35 2-3 Eric Hellström (Lukas Lindberg)
Backadalen har nu en period av mycket spelövertag och rullar bollen mycket snabbare. Ett ribbskott går ut i hörnet och sedan rullar vi snabbt och pang-pang så sätter Eric bollen efter 3 snabba pass.

11:35 2-4 Emil Kronaas (utan assist)
Krona snor åt sig bollen vid mittlinjen och avancerar framåt med två spelalternativ, men drar själv upp den mycket snyggt i målvaktens vänstra kryss.

17:09 U2 Backadalen (Hårt spel)

18:54 3-4
Återigen visar det sig att i utvisningsbåset så vinner man inte matcherna. Vi slarvar i checkjobbet och låter Älvstrandenspelaren få ladda och skjuta på mål från halva plan och bollen slinker in högt bakom Daniel i vårt mål.

3:e perioden

00:00 U2 Fördröjning av spel.

Älvstranden kom för sent in till 3:e perioden och åkte på en 2:a för fördröjande av spelet.

02:16 3-5 Emil Kronaas (Kristian Ehrendahl)
Vi rullar runt bra i PP och Ehrendahl lägger en snabb pass över till Kronaas som klipper till direkt och bollen smiter in lågt i bortre hörnet.

08:16 U2 Backadalen

09:03 4-5
Återigen får Älvstrandens spelare Jonathan Sällström Ekeblad trampa in fritt och skjuta. Han gör därmed sitt 3:e mål för kvällen och även också Älvstrandens 3:e mål i PP ikväll.

11:31 4-6 Lukas Lindberg (Kristian Ehrendahl)
Älvstranden spelare tappar skon och bollen i vårt högra defensiva hörn, snabb kontring upp till Ehrendahl som får fram den till Lukas som smäller in en backahand bakom Älvstrandes keeper.

Slutet spelas bara av och en hafsig, slarvig match slutar med 6-4 vinst till lejonen.

Summering:

En inte alltför välspelad match med mycket oskärpa i passningsspelet, dåliga avslut, mängder av skott i täck eller utanför. Nä 3 poäng inkasserat på kontot får lejonen får ses som det enda positiva från matchen.

På fredag blir det betydligt tuffare då Herrestad kommer på besök i vår hemmaborg.

Ha det bra alla och välkomna tillbaks då!

Text & foto: Stefan "Pinge" Jungegård

LEJONLIGAN (se uppdaterad lejonliga här)

3 lejon:    #35 Theo Haugen

2 lejon:    #19 Andreas Aronsson

1 lejon:    #22 Kristian Ehrendahl