IBF Backadalen är stolta att presentera Göteborg Floorball Festival
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
HJAS

IBF Backadalen
7 - 3
IBK Lockerud Mariestad/Ungdom
IBF Backadalen7 - 3IBK Lockerud Mariestad/Ungdom

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 12 oktober, 19:30
Plats:Tuve Sporthall
Serie:Juniorallsvenskan I Herr   Tabell >>
Samling:18:30
Tre fina poäng mot Lockerud för HJAS
2018-10-21 11:45
Första hemmasegern är klar!
Backadalen har inlett serien lite ojämnt och inför matchen mot topptippade Lockerud fanns det många frågetecken på förhand vart formkurvan pekar. Backadalen kom dock taggat till matchstart och ville verkligen visa både supporters och motståndare att de blir att räkna med i år.
Matchen inleds i ett bra tempo och förstaperioderna brukar vara lagets starkaste period och det visar sig även den här matchen. Vi tar snabbt ledningen när Oscar Ljungqvist slår ner bollen i hörnet där Jonathan Mårtensson fiskar upp bollen, bågar in och sätter ett kanonavslut i första hörnet. Vi tuggar vidare och får snabbt utdelning på nytt när Hartmann gör en soloprestation och tillslut finner en fristående Emil Johannesson som enkelt gör 2-0.
Lockerud har stora svårigheter att komma in i zon för att etablera spel utan Backadalen kan istället gå upp till 3-0 när Ljungan slår en snabb pass till Ville Lindberg som går förbi sin gubbe innan han knackar in bollen.

I andra perioden höjer sig gästerna och kan också reducera till 3-1. Det blir dock till en bra väckarklocka för Backadalen och Simon Ulfstad kliver upp från sin backposition och hittar Mårtensson som inte gör något misstag utan hittar nätet för andra gången för kvällen. Lockerud får efter målet en gratisbiljett in i matchen när Backadalen drar på sig en tvåa och trots en bra box sitter 4-2.
Backadalen svarar emellertid direkt när Ville jagar till sig bollen och på egen hand fixar viktiga 5-2. Han var dock inte klar där utan kort därefter gör han också sitt tredje mål för kvällen när Tilly gör en viktig brytning i egen zon, slår den vidare till Mårtensson som finner en fristående Ville och hattricket är ett faktum! Lockerud kan reducera på nytt innan periodpaus men så här långt är matchen helt klart Backadalens.

I den tredje perioden kontrollerar Backadalen matchen väl och Lockerud kan inte komma närmare och luften går definitivt ur gästerna när Tilly sätter 7-3 som blir spiken i kistan. Perioden blir ett ställningskrig med många utvisningar och 7-3 står sig matchen ut. En välförtjänt seger för ett riktigt bra Backadalen.

Lejonens tre bästa spelare:
1. Niclas Axdorph
2. Ville Lindberg
3. Jonathan Mårtensson


<< Tillbaka

 
 
På gång
PARTNERS / SPONSORER
Sociala medier
Anslagstavlan
SAMARBETSPARTNERS