Fristad Goif - IBF Backadalen

Matchstart:fre 14 augusti, 19:15
Plats:Fristadshallen
Samling:18:15, Fristadshallen
Aktivitetsinfo: Våran första träningsmatch här kommer jag kalla 20+2 så det kommer bli 3 perioder för alla. Jag kommer ta ut laget denna och nästa vecka så frågan kommer ni få från mig och jag kommer sen lägga ut truppen här på kalendern

Fristad GOIF  - IBF Backadalen 2 - 6
Första träningsmatchen för i år spelades i fredags kväll mot ett ungt men ändå hungrigt Fristad.

Poängstatistik.

Karl Söderberg 1+1

Albin Wikström 1+0

Robin Ridell 0+1

Matchen börjar i fördel för Fristad då dom med ett tydligt spelsystem och bra fart skapar lägen och Backadalen har svårt att hänga med i matchen. Vi släpper dock in 1 mål i perioden men vi kan tacka Philip Wikman för att det bara står 1-0 efter första perioden.

Period nr 2 så kommer Backadalen in i matchen och lyckas ändå få iväg några avslut och samt kunna rulla lite boll, men det är ändå Fristad som styr större delen av perioden och skapar dom farligaste chanserna och får tyvärr också utdelning till 2-0 och 3-0 tack vare sin rörelse och snabbhet i spelet.

Backadalen får trots allt in en boll då Karl Söderberg passar bollen till Albin Wikström på kanten som kan prickskjuta in den i bortre kryss läckert och resultatet står sig 3-1

Period nr 3 är Backadalens bästa period tack vare att vi börjar springa mer samt gör snabbare beslut på planen. Vi skapar ett ruskigt tryck på Fristad som inte orkar hänga med och vi får ytligare utdelning när våran kapten Robin Ridell bryter bollen från en fristad spelare  och hittar en fristående Karl Söderberg som kommer fri mot målvakten och rullar in 3-2 snyggt bakom Fristad keepern och vi vinner denna period med 1 mot 0.

Period 4 märks det att Backadalen är trötta och Fristad tar kontroll över matchen igen och skapar press mot oss. Oscar Larsson i kassen får slita otroligt mycket och gör många fina räddningar för att hålla kvar oss i matchen. Trots mycket press så skapar vi ändå farliga lägen men tyvärr ingen skärpa i avsluten. Tyvärr är det Fristad som gör målen och det är spelmål som gör det svårt för Oscar i målet som tvingas ge sig och Fristad kan vinna med 6-2.

Det var våran första träningsmatch med många nya i laget som ska lära sig och utvecklas i helhet gör vi en ok match som vi ska betrakta som godkänd insats.