Vill man komma och provträna med oss är det bara höra av sig till vår lagansvarig, kontaktuppgifter står i menyn under Spelare/Ledare.
Referat: Floda IBK F11/12 - IBF Backadalen F09/10
Resultatet speglade inte spelet
2024-03-17 22:06

Fler bilder (+4) >>
Matchbilder

Matchen mot Floda började med ett snabbt baklängesmål. Men känslan var att ”det här fixar sig” då spelet mestadels höll sig på Flodas planhalva.

Med ett visst mått av partiskhet i rapporteringen så speglade slutresultatet inte hur matchbilden såg ut. Bollen gick helt enkelt inte Backadalens väg i dag. Stolpe in för Floda och stolpe ut för Backadalen.

Nu tar vi nya tag och vinner den avslutande matchen mot Lerum på söndag!

Referat: IBF Backadalen F09/10 - Ale IBF F10/11
Storseger mot Ale
2024-02-10 19:57

Den första perioden inleddes med intensivt spel. Backadalen visade tidigt var skåpet skulle stå genom snabba passningar och effektiva anfall. Innan första perioden var slut hade Backadalen lyckats sätta tre mål bakom Ales målvakt. Backadalen visade precision och skicklighet när de utmanade Ales försvar och överlistade målvakten.

Den andra perioden fortsatte i samma stil som den första, med Backadalen som bibehöll sitt fina spel. Ale kämpade för att komma tillbaka in i matchen, men Backadalens försvar visade sig vara svårforcerat. Ytterligare en boll placerades i Ales nät, och Backadalen utökade därmed sin ledning till 4-0.

I den tredje perioden fortsatte Backadalen att producera mål och vi fick se ytterligare två nätrassel bakom Ales målvakt innan Ale lyckades göra sitt första mål och reducerade till 6-1. Backadalen punkterade matchen genom att göra 7-1 i slutminuten.

Matchbilder

Årets första seriematch var borta mot Bergum.

Backadalen kom med i stort sett hela truppen till matchen.

Första perioden slutade mållös trots bra spel, framför allt från Backadalens sida.

I andra perioden fortsatte det fina spelet med många bra chanser.

Något överraskande tog Bergum ledningen i mitten av perioden.

Bergum fick en spelare utvisad på grund av för många spelare på plan. Det numerära överläget utnyttjade Backadalen snabbt och 1-1 var ett faktum.

I tredje perioden pendlade spelet fram och tillbaka men med övervikt mot Bergums mål. Det blev tre nätrassel bakom Bergums målvakt och Backadalen vann årets första seriematch med 4-1.

Bilder från Sibben Cup i Skövde
2024-01-13 16:15

Fler bilder (+16) >>
Bilder från slutspelet i Sibben Cup i Skövde
Träningstider innan och under jullovet
2023-12-17 21:26

I och med jullovet blir det lite ändrade träningstider.

Följande träningar är planerade:

- måndag 18/12 kl. 18.00-19.30 i Tuve sporthall

- torsdag 21/12 kl. 18.00-19.30 i Tuve sporthall  <-- OBS!

- torsdag 28/12 kl. 17.00-18.15 i Tuve sporthall

- onsdag 3/1 kl. 18.15-19.30 i Tuve sporthall

Referat: Kärra IBK F10/11 Röd - IBF Backadalen F09/10
En tidig julklapp!
2023-12-17 21:25

I höstens sista match fick Backadalens äntligen utdelning för allt hårt arbete på träningar och på matcher.

Seger mot Kärra med 2-1 efter en stark insats och bra spel!

Härligt att ha med sig en seger i bagaget inför juluppehållet och inför cupen i Skövde.

Grattis!

Referat: IBF Backadalen F09/10 - FBC Partille F10/11
Bra spel mot Partille i två perioder
2023-12-10 19:49

Fler bilder (+5) >>
Matchbilder

I första perioden uppträdde Backadalen lite nervöst och det utnyttjade Partille genom att göra tre mål.

Pausvilans peptalk gjorde susen och det var ett helt annat lag vi fick se i andra perioden. Backadalen fick in två reduceringsmål innan andra perioden var till ända.

I tredje perioden fortsatte det fina spelet men tyvärr blev det nätrassel i fel bur.

Referat: IBF Backadalen F09/10 - Stenungsunds IBK F10-11 Blå
Tempofylld match mot Stenungsund
2023-12-02 22:20

Matchbilder

Publiken hade knappt hunnit sätta sig förrän Backadalen fick in bollen bakom Stenungsunds målvakt. Lyckan var blev tyvärr kortvarig för Stenungsund kvitterade bara 9 sekunder senare.
Trots ett fortsatt bra spel i perioden vann Stenungsund perioden med 2-1.

I andra perioden tappade Backadalen lite fokus vilket Stenungsund utnyttjade och gjorde tre snabba mål. Sen tog matchen en ny vändning. Backadalen tog tag i matchen och reducerade till 2-5 innan andra perioden blåstes av.

I tredje perioden fortsatte Backadalen att spela bra och det gav utdelning och reduceringen till 3-5 var välförtjänt.

Trots en fortsatt press lyckades Stenungsund hålla undan och vinna matchen.

Referat: IBF Backadalen F09/10 - Pixbo IBF F10 Vit
Stark insats av Backadalen mot Pixbo
2023-11-19 09:00
Matchbilder

I lördagens hemmamatch mot Pixbo fick vi se en intensiv och välspelad match, där båda lagen bjöd på bra spel.

Båda lagen visade upp en vilja och kämpaglöd från början till slut.

Trots att resultattavlan kanske inte speglade hemmalagets insats, så var det tydligt att spelarna kämpade varje sekund för att vända matchen till sin fördel.

Referat: IBF Backadalen F09/10 - Kärra IBK F10/11 Röd
Hisingsderby mot Kärra
2023-11-12 21:55
Matchbilder

Söndagseftermiddagen bjöd på ett Hisingsderby mot Kärra i Tuve sporthall.

Backadalen tog ledningen ganska kvickt i första perioden men Kärra replikerade och ställningen var oavgjort när domaren blåste av första perioden.

I andra perioden gjorde motståndarna två mål.

I inledningen av tredje perioden fick Backadalen in en boll bakom Kärras målvakt och resten av perioden jagade Backadalen en kvittering, men tyvärr rann tiden ut och slutsignalen hann ljuda.

En bra och underhållande match!

Referat: Stenungsunds IBK F10-11 Blå - IBF Backadalen F09/10
Bra spel borta mot Stenungsund
2023-10-22 22:10

Söndagens bortamatch mot Stenungsund i Kyrkenorumskolans idrottshall var en riktigt bra och underhållande match från båda lagen med en del tuffa tag. Högt tempo, bra spel och målchanser åt båda håll.

Stenungsund tog ledningen strax före första periodens slut. I andra perioden kvitterade Backadalen men Stenungsund lyckades peta in ytterligare två mål.

Referat: IBF Backadalen - IBF Backadalen F11/12
Bra genrep mot Backadalen F11/12
2023-10-05 13:10

Onsdagens genrep inför säsongspremiären bjöd på målfest. Backadalen F09/10, som för dagen spelade i svarta tröjor, förde spelet i stort sett genom hela matchen. Detta bådar gott inför framtiden!